ΑθλημαΕπιχειρηματική ζωήΠως να φτιάξειςτραπεζικόςχρηματοπιστωτικά ιδρύματα

Έρχεται επιθεώρηση σε χώρο στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες

Με επιστολή που απέστειλε στις 81 περιφερειάρχες η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας, δόθηκε εντολή να εφαρμοστούν οι απαραίτητες ποινικές ενέργειες στα οχήματα που καταλαμβάνουν τους χώρους στάθμευσης που προορίζονται για ΑΜΕΑ στα εμπορικά κέντρα.

Στην επιστολή που απέστειλε η Υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Πολιτικών Fatma Betül Sayan Kaya από τη Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών ΑμεΑ και Ηλικιωμένων προς τη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας τον περασμένο μήνα, ανακοινώθηκε ότι ελήφθησαν πολλές καταγγελίες από το Υπουργείο για άλλο όχημα. ιδιοκτήτες που σταθμεύουν στις θέσεις στάθμευσης που προορίζονται για άτομα με ειδικές ανάγκες σε εμπορικά κέντρα.

Σημειώνοντας ότι ο φορέας που είναι ο αποδέκτης των καταγγελιών σχετικά με την κατάληψη θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ δεν είναι σαφής, το Υπουργείο ζήτησε από τη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας να δώσει οδηγίες στις περιφερειάρχες για την εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 2011/01 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την Ασφάλεια. Υπηρεσίες για ΑμεΑ, που είχε δημοσιευθεί παλαιότερα για την επίλυση του προβλήματος στάθμευσης των ΑμεΑ. Στην επιστολή ζητήθηκε να διαβιβαστούν άμεσα στοιχεία στο Υπουργείο για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν.

Η αίτηση ολοκληρώθηκε θετικά

Κατόπιν εντολής της Υπουργού Οικογένειας και Κοινωνικών Πολιτικών, Fatma Betül Sayan Kaya, προέκυψε η αίτηση που υποβλήθηκε στη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας προκειμένου να αποτραπεί η κατάληψη των χώρων στάθμευσης που χρησιμοποιούν οι πολίτες με αναπηρία σε εμπορικά κέντρα από άλλους ιδιοκτήτες οχημάτων. σε θετικό αποτέλεσμα.

Επιστολή εστάλη σε 81 Διοικήσεις

Λαμβάνοντας υπόψη το θετικό αποτέλεσμα της αίτησης του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικών Πολιτικών, η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας με επιστολή που απέστειλε σε 81 περιφερειάρχες έδωσε εντολή στα οχήματα που καταλαμβάνουν τους χώρους στάθμευσης που προορίζονται για ΑμεΑ σε εμπορικά κέντρα να τιμωρηθούν.

Ο Kaya, Υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Πολιτικών, είπε: “Με αυτήν την οδηγία προς τον κυβερνήτη μας των 81 επαρχιών, νομίζω ότι αυτό το πρόβλημα θα μειωθεί σταδιακά και θα εξαφανιστεί εντελώς με την ευαισθητοποίηση του λαού μας. Θα συνεχίσουμε να ξεπερνάμε όλα τα εμπόδια μαζί με ο δημόσιος, ο ιδιωτικός τομέας, οι τοπικές διοικήσεις και οι ΜΚΟ». είπε.

Θα επιβληθεί ποινή

Μετά την αίτηση, η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας ξεκίνησε αυστηρότερη διαδικασία ελέγχου για επιβολή προστίμων σε όσους καταλαμβάνουν χώρους στάθμευσης ΑμεΑ σε εμπορικά κέντρα, με οδηγία που απέστειλε σε 81 περιφερειάρχες και απαντητική επιστολή στο Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Πολιτικών.

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ»

Στο άρθρο με το οποίο ζητείται η εφαρμογή διοικητικών μέτρων για τη διασφάλιση ότι οι χώροι που προορίζονται για άτομα με αναπηρία χρησιμοποιούνται μόνο από πολίτες με αναπηρία, το άρθρο αναφέρει, «Πρόσβαση και επωφεληθείτε από τις ειδικές θέσεις στάθμευσης που προορίζονται για άτομα με ειδικές ανάγκες στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στάθμευσης των τα εμπορικά κέντρα, όπως οι αυτόματες κλειδαριές και τα εμπόδια, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με ελεγχόμενο τρόπο και μόνο από τους κατόχους δικαιωμάτων, και η ιδιωτική ασφάλεια και η διαχείριση του εμπορικού κέντρου θα παρέχεται όσο το δυνατόν περισσότερο. θα πρέπει να περιλαμβάνεται και θα πρέπει να διασφαλίζονται εσωτερικοί έλεγχοι . δηλώθηκε.

Υπεύθυνες είναι και οι διαχειριστές των εμπορικών κέντρων

Στην καθοδηγητική επιστολή, στην οποία αναφερόταν ότι τα διοικητικά μέτρα που απαιτούνται για την αποτροπή της πρόσβασης και χρήσης χώρων στάθμευσης ΑΜΕΑ είναι κατά κύριο λόγο ευθύνη της διαχείρισης του εμπορικού κέντρου, διευκρινίστηκε ότι τα καθορισμένα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν κατά κύριο λόγο από τις αρμόδιες διοικήσεις.

Τονίστηκε ότι σε περίπτωση που οι τροχαίες παρέχουν την απαραίτητη υποστήριξη στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εν λόγω μέτρων και ότι οι θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ χρησιμοποιούνται ακατάλληλα από άλλους οδηγούς οχημάτων, εντός των ορίων του καθήκοντος και της εξουσίας της κυκλοφορίας. αστυνομία, καθοδηγούνται οι κυρώσεις που ορίζονται στο άρθρο 61 του περί Οδικής Κυκλοφορίας Νόμου.

NeOldu.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button