Τεχνολογία – Επιστήμη

Αποκρυπτογραφήθηκε το υλικολογισμικό 3.50 του PS3: το δημόσιο Downgrader είναι καθ’ οδόν

Πριν από λίγες μέρες, σας δώσαμε τα νέα της πρώτης παγκοσμίως (χωρίς να υπολογίζουμε το Infectus) συσκευή PS3 Downgrade. Μια είδηση ​​που λάβαμε σήμερα άνοιξε τις πόρτες μιας εντελώς νέας διάστασης στο hacking του PS3.

graf_chokolo χάκερ με ψευδώνυμο, xorloserανακοίνωσε στο blog του ότι είχε σπάσει τον κωδικό πρόσβασης του PS3 Firmware 3.50. Σημειώνοντας ότι είναι ακόμα σε φάση εργασίας, ο graf_chokol ανακοίνωσε ότι αυτή η νέα εξέλιξη θα μπορούσε να είναι μια δημόσια διαθέσιμη εναλλακτική λύση για το PS3 Downgrader στο μέλλον, προσθέτοντας: «Αυτήν τη στιγμή, μπορώ να αποκρυπτογραφήσω το αρχείο CORE_OS_PACKAGE.pkg που περιέχεται στο αρχείο PS3 PUP και να αποσυμπιέσω το συμπιεσμένο αρχείο. Το αποκρυπτογραφημένο και εξαγόμενο πακέτο περιέχει ένα αντίγραφο της περιοχής FLASH με όλα τα κύρια SELF και μεμονωμένα SPU, όπως το lv1.self και το isoldr.

Μπορώ λοιπόν να υποβαθμίσω το PS3 χωρίς το Update Manager στο HV γράφοντας με μη αυτόματο τρόπο αυτά τα αποκρυπτογραφημένα αρχεία στο Flash. Στην πραγματικότητα, αυτό ακριβώς κάνει το Update Manager, αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι τιμές του σωρού SHA-1 αυτών των αρχείων αποθηκεύονται στο SC EEPROM, όχι στο Flash, και δεν έχω πρόσβαση σε αυτό το τσιπ ακόμα.”

Συνεχίζει το έργο του graf_chokoloΣημείωσε ότι αποκρυπτογραφεί επίσης το πακέτο Core OS 2.80, το υλικολογισμικό προγράμματος οδήγησης BlueRay, το υλικολογισμικό Bluetooth και το υλικολογισμικό ελεγκτή συστήματος.

Όλες αυτές οι εξελίξεις ξεκίνησαν όταν το iPhone Hacker Geohot παρέκαμψε το λογισμικό ασφαλείας του συστήματος HyperVisor και απέκτησε πρόσβαση στη μνήμη RAM, λόγω της έλλειψης προστασίας ECC του PS3 στη μνήμη RAM του. Με αυτό το γεγονός, η ασφάλεια του PlayStation 3 Hack Scene άναψε…

Ο συγγραφέας, του οποίου η γνωριμία με τους υπολογιστές χρονολογείται από τη δεκαετία του 2000, έγραψε άρθρα για τα περιοδικά CHIP Online καθώς και για τα περιοδικά CHIP και LEVEL το 2007 και έγινε ο Hardware Editor του CHIP, του τουρκικού περιοδικού τεχνολογίας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις το 2010. Recep Baltaş, ο οποίος έκανε περισσότερα από 1000 κριτικές προϊόντων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, άφησαν αυτή τη θέση στα τέλη του 2011 και άρχισε να εργάζεται ως Ειδικός Μάρκετινγκ στην ASUS Τουρκίας. Ο τελευταίος σταθμός του Baltaş, που είναι γνήσιος Technopat, είναι το Technopat.net.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button