ΑθλημαΑλλαΑστρολογίαΓυναίκαΕπιχειρηματική ζωήΚινηματογράφοςΟικολογίαΠρακτικές πληροφορίεςΠως να φτιάξειςΣημειώσεις Πιστωτικού ΚινδύνουΤαξίδιΤεχνολογία – ΕπιστήμητραπεζικόςΦαγοπότιΦιλόζωοςφράσεις ονείρουχρηματοπιστωτικά ιδρύματαΨώνια

Η πηγή του πιο δυνατού ήχου που ακούστηκε στην ανθρώπινη ιστορία

Το ανθρώπινο αυτί ακούει ήχους μεταξύ 20-20.000 Hz. Οι ήχοι κάτω από αυτό το όριο ονομάζονται υπέρηχοι και οι ήχοι πάνω από αυτό το όριο ονομάζονται ήχοι υπερήχων. Το εύρος του τόνου ομιλίας ποικίλλει επίσης μεταξύ 500-2000 hz. Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, το επίπεδο θορύβου που βλάπτει το σύστημα ακοής είναι 100-10.000 Mhz και 85 dB (ντεσιμπέλ). Φανταστείτε να ακούσετε σχεδόν διπλάσια ένταση από αυτό. Μπορείτε να φανταστείτε; Όταν οι ημερομηνίες έδειχναν 27 Αυγούστου 1883, οι άνθρωποι που ζούσαν εκείνη την εποχή άκουσαν έναν ήχο 172 ντεσιμπέλ. Ήταν ο πιο δυνατός ήχος που ακούστηκε ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία. Ο λόγος ήταν μια ηφαιστειακή έκρηξη. Το ομώνυμο ηφαίστειο, που βρίσκεται στο Κρακατόα, ένα ηφαιστειακό νησί στην Ινδονησία, εξερράγη με δυνατό θόρυβο. Στη δουλειά; Ηφαίστειο Κρακατόα, η πηγή του πιο δυνατού ήχου που ακούστηκε ποτέ στον κόσμο.

Κρακατόα; Ένα νησί της Ινδονησίας που βρίσκεται ανάμεσα στη Σουμάτρα και τη Μαλαισία. Στο νησί υπάρχει και ένα ηφαίστειο με το ίδιο όνομα.

Αυτό το ηφαίστειο, που είναι ακόμα ενεργό, είχε την τελευταία του έκρηξη το 2018. Πράγματι, αυτή η έκρηξη δεν ήταν τίποτα σε σύγκριση με αυτό που συνέβη το 1883.

κράτοα

Το Κρακατόα εξερράγη για πρώτη φορά το 535.

Στις 27 Αυγούστου 1883, το ηφαίστειο Krakatao άρχισε απροσδόκητα να εκρήγνυται και εξερράγη με τη δύναμη εκατοντάδων πυρηνικών βομβών. Η έκρηξη ήταν τόσο σφοδρή που προκάλεσε τεράστια τσουνάμι ύψους 30 μέτρων.

κράτοα

Ως αποτέλεσμα αυτών των τσουνάμι, 35.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 13 τετραγωνικά χιλιόμετρα του νησιού βυθίστηκαν.

κράτοα

Η έκρηξη του ηφαιστείου Karakatau έφερε μαζί του σπάνια επιστημονικά δεδομένα. Μετά από αυτή την έκρηξη, τεράστια σύννεφα ηφαιστειακών σωματιδίων άφησαν αυτή την περιοχή στο σκοτάδι για χρόνια και προκάλεσαν πτώση της ατμοσφαιρικής θερμοκρασίας του κόσμου κατά 2 βαθμούς Κελσίου.

Ήταν η έκρηξη αυτού του ηφαιστείου, πάλι, με την πιο δυνατή ένταση στην καταγεγραμμένη ιστορία. Όταν το ηφαίστειο εξερράγη, ακούστηκε ένας τόσο δυνατός ήχος που έφτασε στο Περθ της Αυστραλίας, 3.000 χλμ. μακριά.

Ο ήχος ακούστηκε σε μια περιοχή 5 χιλιομέτρων. Η ένταση του ήχου μετρήθηκε στα 172 ντεσιμπέλ από απόσταση 160 χιλιομέτρων.

κράτοα

Ο ήχος ακούστηκε ακόμα και από τις αφρικανικές ακτές 5000 χλμ. μακριά.

Ένα βρετανικό πλοίο με το όνομα «Norham Castle» βρισκόταν 64 χιλιόμετρα μακριά από το νησί όταν έγινε η έκρηξη και ο καπετάνιος του πλοίου κατέγραψε το γεγονός στο ημερολόγιό του.

Ο καπετάνιος, που είπε ότι τα τύμπανα ολόκληρου του πληρώματος είχαν σκάσει από τον ήχο, συνέκρινε αυτό το τρομακτικό γεγονός, που δεν μπορούσε να καταλάβει, με την αποκάλυψη.

Το γεγονός καταγράφηκε ως η πιο δυνατή φωνή που ακούστηκε στην ανθρώπινη ιστορία.

Πηγή: 1

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button