Τεχνολογία – Επιστήμη

Η τεχνολογία αναγνώρισης χειρονομιών εξαπλώνεται – Technopat

Στην ταινία Minority Report (2002), που διαδραματίζεται το 2054, οι υπολογιστές μπορούσαν να ελέγχονται χειροκίνητα.

Οι τεχνικές αναγνώρισης χειρονομιών που είναι κοινές σε κονσόλες παιχνιδιών όπως το Nintendo Wii, το Sony Move και το Microsoft Kinect αναδιαμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με την τεχνολογία. Φαίνεται ότι στο μέλλον δεν θα ελέγχουμε μόνο τις κονσόλες παιχνιδιών, αλλά και τις τηλεοράσεις και τους επιτραπέζιους υπολογιστές με κινήσεις χεριών και σώματος.

Στο Minority Report, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Philip K. Dick και με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise, θαυμάσαμε υπολογιστές με πλήρως χειρονομικές διεπαφές χρήστη. Έχουν περάσει εννέα χρόνια από την ταινία και τώρα η αναγνώριση κίνησης ετοιμάζεται να γίνει μέρος της ζωής μας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Steve Ballmer, άφησε να εννοηθεί σε συνέντευξή του στο BBC στο CES ότι το Kinect θα χρησιμοποιηθεί σε επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές στο μέλλον και είπε ότι θα ανακοινώσουν σχετικά όταν είναι έτοιμοι. Ακόμη και η ιδέα του να μπορείτε να ελέγξετε τη διεπαφή των Windows 8 με χειρονομίες χαιρετίστηκε ως μια συναρπαστική εξέλιξη. Ο κατασκευαστής παιχνιδιών υπολογιστών GamePrix ανακοίνωσε επίσης ότι ορισμένα από τα παιχνίδια που παράγουν για υπολογιστή θα υποστηρίζουν το Kinect. Η PrimeSense, η οποία ανέπτυξε το σύστημα ανίχνευσης βάθους του Kinect για λογαριασμό της Microsoft, ανακοίνωσε ότι συνεργάστηκε με την ASUS και ανέπτυξε ένα ανταγωνιστικό προϊόν αναγνώρισης χειρονομιών που θα χρησιμοποιηθεί σε υπολογιστές. Αυτό το προϊόν ονομάζεται Wavi Xtion.

Παρόμοια νέα εξέλιξη προήλθαν από τον τομέα των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης. Με την επικράτηση των τηλεοράσεων που συνδέονται στο Διαδίκτυο, είναι γνωστό ότι οι συνηθισμένες συσκευές τηλεχειρισμού είναι ανεπαρκείς για τη διαχείριση περιεχομένου Ιστού. Η Philips ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει μια λύση παρόμοια με αυτή του Nintendo Wii. Το uWand, το οποίο αποτελείται από μια συσκευή τηλεχειρισμού με πληκτρολόγιο Q στο πίσω μέρος, εξοπλισμένο με επιταχυνσιόμετρα και κάμερα υπερύθρων τοποθετημένη κάτω από την τηλεόραση, θα χρησιμοποιείται σε τηλεοράσεις με δυνατότητα Web από το 2012. Έτσι, θα αρκεί η μετακίνηση το τηλεχειριστήριο στο χέρι σας αριστερά ή δεξιά ή πάνω και κάτω για να αλλάξετε το κανάλι, να κάνετε κύλιση στις πληροφορίες του προγράμματος ή να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την ένταση. Η Philips ετοιμάζεται τώρα να χορηγήσει άδεια χρήσης αυτής της τεχνολογίας σε άλλους κατασκευαστές.

Technopat_Forum: Κονσόλες παιχνιδιών με υποστήριξη ελέγχου κίνησης

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button