ΑθλημαΑλλαΑστρολογίαΓυναίκαΕπιχειρηματική ζωήΚινηματογράφοςΟικολογίαΠρακτικές πληροφορίεςΠως να φτιάξειςΣημειώσεις Πιστωτικού ΚινδύνουΤαξίδιΤεχνολογία – ΕπιστήμητραπεζικόςΦαγοπότιΦιλόζωοςφράσεις ονείρουχρηματοπιστωτικά ιδρύματαΨώνια

Η τεχνολογία και το δώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε εμάς 19 έννοιες

Ας το παραδεχτούμε, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν στο επίκεντρο της ζωής μας ως έθνος από τα 7 έως τα 70. Αυτή η φρενίτιδα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν έχει κυριεύσει μόνο εμάς αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Ειδικά η γενιά Z χρησιμοποιεί αρκετά τα social media. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν επίσης παρανοήσεις σχετικά με τη σχέση μεταξύ της Generation Z και των social media. Οι Βρετανοί προσθέτουν μερικές νέες λέξεις που μπαίνουν στη ζωή μας μέσω των social media σχεδόν κάθε μήνα. Οι όροι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται επίσης συχνά στην καθημερινή ζωή. Εδώ είναι οι όροι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η σημασία τους.

Selfie

bahceli-selfie-ozcekim

Η selfie είναι ίσως ο πιο δημοφιλής από τους όρους που χρησιμοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή η λέξη, που είναι ανάμεσα στους όρους και τις έννοιες του Instagram, σημαίνει λήψη φωτογραφίας του εαυτού σας. Είναι ένα από τα θέματα που έχουμε βγάλει το ζουμί. Από πολιτικούς μέχρι αθλητές, ακόμα και σε αυτούς που κρατήθηκαν, από τους πιο κουλ μέχρι τους νεότερους, όλοι έχουν βγάλει τη δική τους φωτογραφία και τη μοιράζονται για μια φορά.

πρόσθετες πληροφορίες: Αν και η TDK βρήκε τη λέξη «selfie», είχε μεγάλη επιτυχία με το να μην πρόσθεσε αυτή τη λέξη στο διαδικτυακό της λεξικό. υπέγραψαν. Ευτυχώς, ο Bahçeli Reyiz πήρε αυτή τη δουλειά και έγινε μέρος του λεξιλογίου μας.

Στήθος (Σκουφάκια)

i-not-i-will-caps-breast-buddha
Η έννοια αυτού του μιμιδίου (προφέρεται miim) δημιουργείται από το γεγονός ότι οι άνθρωποι συχνά γράφουν διασκεδαστικά άρθρα κάτω από τις αστείες ή ενδιαφέρουσες φωτογραφίες τους και τα μοιράζονται στο διαδίκτυο.

Sexting

sexting1
Στέλνοντας μια σεξουαλική φωτογραφία ή μήνυμα σε κάποιον με κινητό τηλέφωνο… Έτσι ακριβώς εξήγησαν οι Βρετανοί το Sexting στο λεξικό της Οξφόρδης. Οι όροι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν χρησιμοποιούνται στα τουρκικά. Συχνά χρησιμοποιούνται ξένες λέξεις.

Wiki (Wiki)

wiki-2
Ένας ιστότοπος ή μια βάση δεδομένων που αναπτύχθηκε από κοινού από μια κοινότητα χρηστών. Ένα σύστημα που επιτρέπει σε όλους τους χρήστες του Διαδικτύου να προσθέτουν ή να επεξεργάζονται περιεχόμενο.

Κοινή ονομασία πολλών τοποθεσιών όπως Wikipedia, mediawiki, wikigentoo, pymolwiki. Είναι ένας από τους πρώτους πόρους που εξετάζουν πολλοί άνθρωποι σχετικά με έναν πόρο που αναζητάτε στο Διαδίκτυο. Παρεμπιπτόντως, “wiki wiki” σημαίνει πολύ γρήγορα στη Χαβάη.

Τρολ (τρολ)

γίγας
Μια άλλη λέξη που ακούμε στην ορολογία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι το τρολ. Άτομο που κάνει επίτηδες προκλητικές αναρτήσεις και σχόλια για να εξοργίσει κάποιον. Σύμφωνα με τη Wikipedia, η πραγματική του σημασία είναι «ένα είδος διχτυού που χρησιμοποιείται σε πλοία στις Σκανδιναβικές χώρες». Στην Τουρκία, έχει γίνει ένας όρος που χρησιμοποιείται κυρίως για χρήστες του Διαδικτύου ενός πολιτικού κόμματος.

emoji

emoji-eyebeam-show
Μικρές ψηφιακές εικόνες ή εικονίδια που χρησιμοποιούνται για να εκφράσουν ένα συναίσθημα ή σκέψη σε διαδικτυακή επικοινωνία ονομάζονται “emoji”. Είναι σαν μια ιστορία e-mail.

phablet

phablet
Κινητά τηλέφωνα που έχουν μέγεθος μεταξύ υπολογιστή tablet και smartphone. Είναι μια λέξη που προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων Phone και Tablet, καθώς στην εμφάνιση μοιάζει τόσο με smartphone όσο και με tablet. Η σειρά Note της Samsung είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αυτού.

bitcoin

bitcoin 1
Το Bitcoin είναι ένα πειραματικά λανσαρισμένο εικονικό νόμισμα που διευκολύνει την πληρωμή σε οποιονδήποτε οπουδήποτε στον κόσμο. Η τεχνολογία Bitcoin λειτουργεί σε ένα κατανεμημένο δίκτυο από σημείο σε σημείο.

Οθόνη αφής

οθόνη αφής
Μια τεχνολογική συσκευή όπου μπορείτε να κάνετε όλες τις λειτουργίες αγγίζοντας την οθόνη. Η οθόνη αφής έφερε όχι μόνο μια νέα συσκευή και μια νέα λέξη στη ζωή μας, αλλά και μια νέα κίνηση με το δάχτυλο. (Βλ. Τζεμ Γιλμάζ)

ανέγγιχτη

χωρίς επαφή1
Πραγματοποίηση συναλλαγών σε μια συσκευή με χειρονομίες ή κινήσεις χεριών/βραχίων χωρίς να αγγίζετε οθόνη ή διεπαφή… Η δυνατότητα λειτουργίας χωρίς άγγιγμα, που είναι μια νέα τεχνολογία που έχει μπει στη ζωή μας, είναι ένα παράδειγμα του πόσο απίστευτη έχει φτάσει η τεχνολογία.

Κυβερνοασφάλεια

κυβερνασφάλεια
Μια άλλη λέξη μεταξύ των όρων των μέσων ενημέρωσης είναι? Κυβερνασφάλεια. Διασφάλιση της ασφάλειας ενός ατόμου ή ιδρύματος από επιθέσεις χάκερ και ιούς στον κόσμο του Διαδικτύου.

Ψηφιακή αποτοξίνωση

ψηφιακή αποτοξίνωση-2
Το άτομο δεν χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές συσκευές όπως Smart Phone ή Υπολογιστή για λίγο για να ασχοληθεί περισσότερο με την πραγματική ζωή ή να απαλλαγεί από το άγχος των social media.

Ποιος δεν το κάνει μια στο τόσο? Πηγαίνοντας σε μέρη χωρίς τεχνολογία για να μείνω μακριά από την τεχνολογία για λίγο ή κλείνοντας για λίγο λογαριασμούς στο Facebook, το Twitter, το Instagram και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και λέγοντας «Α, ανακουφίστηκα». Αλλά όπως σε όλο τον κόσμο, μετά από λίγο δεν άντεξα και γύρισα από περιέργεια…

Αν και όχι στην Τουρκία, οι 20-26 Απριλίου είναι γνωστή ως Εβδομάδα Ψηφιακού Καθαρισμού σε όλο τον κόσμο και πολλοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν τα τεχνολογικά τους εργαλεία μεταξύ αυτών των ημερομηνιών.

Geek Chic

geek-chic_header_fashionandyou
Ντυθείτε/δείχνετε μοντέρνα, εστιασμένη στην τεχνολογία και τους υπολογιστές… Ένα στυλ ρούχων που μπορούμε να δούμε παραδείγματα στην Τουρκία, αλλά το όνομα του οποίου δεν ξέρουμε -ίσως- είναι «Geek Chic». Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό αυτού του στυλ είναι τα γυαλιά με μαύρο σκελετό που φοριούνται για να δείξουν τον εαυτό τους πιο «τεχνολογικά». Ακολουθεί ένα κλείσιμο του ματιού σε όλα τα αδέρφια μας hipster: Hipster special 1 / Hipster special 2.

BYOD (Φέρτε τη δική σας συσκευή)

byod-1
Όπως υποδηλώνει ο τίτλος, είναι η αγγλική συντομογραφία του “Bring Your Own Device”. Επιτρέποντας σε μια εταιρεία ή οργανισμό να φέρει τις δικές του τεχνολογικές συσκευές στους υπαλλήλους τους… Η προέλευση της εφαρμογής είναι και πάλι ο εθισμός στην τεχνολογία. Το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να συνηθίσουν τους υπολογιστές της εταιρείας που εργάζονται επειδή έχουν συναισθηματική σχέση με τα δικά τους κινητά τηλέφωνα ή υπολογιστές. Φύγε μικρέ αφεντικά κογιότ.

Photobomb (Photo Burner)

φωτοβομβιστή
Η ξαφνική εμφάνιση άλλου ατόμου στη φωτογραφία την ώρα που γίνεται η λήψη. (Γίνεται κυρίως ως φάρσα ή αστείο.)

Noob (Noob)

noob-gif
Ο όρος χρησιμοποιείται ειδικά για άτομα που δεν έχουν εμπειρία με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους υπολογιστές.

woot

woot
Η λέξη που χρησιμοποιείται για να δείξει την έκφραση «ενθουσιασμός, ενθουσιασμός και νίκη» ειδικά στην ηλεκτρονική επικοινωνία.

Tweeps (ακόλουθοι)

follow-me-on-twitter-tweeps
Το όνομα που δίνεται στους followers ενός χρήστη του Twitter.

Vaguebooker (Ασθενής Ενδιαφέροντος)

αόριστες κρατήσεις 2
Ο αόριστος είναι κάποιος που δημοσιεύει ακούσια ή τακτικά αρνητικές ενημερώσεις κατάστασης για να τραβήξει την προσοχή.

κοινωνικό δίλημμα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button