Τεχνολογία – Επιστήμη

Η nVidia επιβάλλει πρόστιμα στην Intel – Technopat

Η αυστηρότητα των κανόνων για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και η σπανιότητα των μεθόδων παρακολούθησης για την παραγωγή CPU υψηλής απόδοσης αντιμετωπίζουν συχνά τους κολοσσούς ηλεκτρονικών ειδών σε αγωγές παραβίασης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Η Intel ανακοίνωσε επίσης ότι αποθάρρυνε την Nvidia από χρόνια δυσαρέσκεια για 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από την άλλη πλευρά, το 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια που πλήρωσε η Intel στην nVidia δεν είναι απλώς ένα μπαρ ειρήνης που διασφαλίζει το κλείσιμο των δικαστικών υποθέσεων. Αντίθετα, η Intel και η nVidia θα μπορούν να χρησιμοποιούν «κάποιες» τεχνολογίες που ανήκουν η μία στην άλλη με 6ετή σύμβαση άδειας χρήσης που θα υπογραφεί μετά από αυτή την πληρωμή. Ενώ διαδόθηκε από στόμα σε στόμα ότι αυτή η αμοιβαία συμφωνία αδειοδότησης ήταν ένα μπράβο για την nVidia, η οποία άρχιζε να προετοιμάζεται για την παραγωγή CPU, και ότι ο κύριος σκοπός ήταν να καθυστερήσει την είσοδο της nVidia στην πλευρά της CPU, η nVidia, η οποία είχε χάσει σοβαρά την αγορά της μετοχή, τουλάχιστον γέλασε με την άνοδο των τιμών των μετοχών.

Η τριβή μεταξύ των δύο εταιρειών χρονολογείται από την κατάρρευση μιας αμοιβαίας συμφωνίας που έκαναν το 2004. Αυτή η συμφωνία, οι λεπτομέρειες της οποίας δεν είναι πλήρως γνωστές, εμπόδισε τη Nvidia να παράγει chipset για ορισμένους επεξεργαστές Intel. Αλλά ξέσπασε μια διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών όταν η nVidia ερμήνευσε τους όρους της συμφωνίας της Intel προς όφελός της και προσπάθησε να απωθηθεί από την αγορά των chipset καταφεύγοντας σε νομική απάτη. Στις αρχές του 2009, η Intel υπέβαλε αγωγή για διπλώματα ευρεσιτεχνίας κατά της Nvidia, στην οποία η Nvidia απάντησε με ανταγωγή και υπέβαλε επίσης ποινική μήνυση στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου. Ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Intel με τη Nvidia σημαίνει ότι αυτές οι υποθέσεις παραβίασης έχουν επίσης αποσυρθεί. Η Intel θα πληρώσει στη Nvidia 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε δόσεις για έξι χρόνια cross-licensing.

Η Intel είχε προηγουμένως επιβληθεί πρόστιμο 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Επιτροπή Εμπορίου της Κορέας για αθέμιτο ανταγωνισμό κατά της AMD. Η εταιρεία είχε συμφωνήσει να πληρώσει 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει την τριβή της με την AMD, εν μέσω αγωγών από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button