Τεχνολογία – Επιστήμη

Η Samsung κλονίζει τον θρόνο της Apple – Technopat

Με το νέο της ναυαρχίδα Galaxy S, η Samsung κατάφερε πραγματικά να κλονίσει τον θρόνο του Apple iPhone. Εδώ είναι το ποσό των πωλήσεων…

Πολλοί άνθρωποι ήταν δύσπιστοι για αυτόν τον ισχυρισμό όταν ο νοτιοκορεάτης γίγαντας ηλεκτρονικών ειδών Samsung ανακοίνωσε το ναυαρχίδα του κινητού τηλεφώνου Galaxy S τον Ιούνιο και είπε ότι στόχευε 10 εκατομμύρια πωλήσεις. Ωστόσο, η εταιρεία πέτυχε τις στοχευμένες πωλήσεις της σε λιγότερο από επτά μήνες.

Εκτός από τον εργονομικό σχεδιασμό του, με την οθόνη Super Amoled 4,0 ιντσών, τον επεξεργαστή 1 GHz και το λειτουργικό σύστημα Google Android, το Galaxy S έχει γίνει το κινητό τηλέφωνο Android με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε λιγότερο από 7 μήνες. Οι περισσότερες από αυτές τις πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ και στη χώρα καταγωγής της Samsung, τη Νότια Κορέα. Η ταχεία κυκλοφορία του Galaxy S συνέβαλε σημαντικά στο μερίδιο 26,1% του Android στην αγορά λειτουργικών συστημάτων κινητής τηλεφωνίας, ξεπερνώντας τη RIM στις ΗΠΑ και τοποθετώντας το στη δεύτερη θέση μετά την Apple.

Ωστόσο, η Samsung χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αμφισβητήσει την Apple και τη RIM στις πωλήσεις συσκευών. Η Apple, ο κορυφαίος ηγέτης της αγοράς smartphone, πούλησε 14,1 εκατομμύρια iPhone 4 το τρίτο τρίμηνο του 2010, ενώ η RIM πούλησε 12,1 εκατομμύρια Blackberries την ίδια περίοδο. Ωστόσο, εάν η Samsung μπορέσει να συνεχίσει την επιτυχία της στο Galaxy S με νέα μοντέλα, μπορεί να ξεπεράσει μακροπρόθεσμα τους αντιπάλους της όπως η RIM και η Apple.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button