ΑθλημαΕπιχειρηματική ζωήΠως να φτιάξειςτραπεζικόςχρηματοπιστωτικά ιδρύματα

Η TURKSTAT ανακοινώνει στατιστικές θανάτων

Το Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο (TUIK) ανακοίνωσε τα στατιστικά στοιχεία θανάτου για το 2016. Οι ασθένειες του κυκλοφορικού συστήματος ήταν στην πρώτη θέση με 39,8 τοις εκατό, οι καλοήθεις και κακοήθεις όγκοι ήταν στη δεύτερη θέση με 19,7 τοις εκατό και οι ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος στην τρίτη θέση με 11,9 τοις εκατό .

Όταν τα στατιστικά στοιχεία για την αιτία θανάτου αναλύονται ανάλογα με τις ηλικιακές ομάδες. Το 2016, αποκαλύφθηκε ότι οι παθήσεις του κυκλοφορικού συστήματος ήταν πιο συχνές στην ηλικιακή ομάδα 75-84 και οι καλοήθεις και κακοήθεις όγκοι ήταν συχνότεροι στην ηλικιακή ομάδα 65-74.

Όταν τα αίτια θανάτου εξετάζονται σύμφωνα με τον κάτοικο· Οι πέντε πρώτες επαρχίες με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων λόγω ασθενειών του κυκλοφορικού συστήματος το 2016 είναι αντίστοιχα: Amasya, Sakarya, Aydın, Yozgat και Denizli. Οι πέντε κορυφαίες επαρχίες με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων λόγω καλοήθων και κακοήθων όγκων είναι αντίστοιχα· Tekirdag, Κωνσταντινούπολη, Kirklareli, Eskisehir και Van.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button