Ταξίδι

Νέος ταξιδιωτικός οδηγός Άμστερνταμ | μανία ταξίδιων

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το Νέο Άμστερνταμ

Νέο Άμστερνταμ, Συνεταιριστική Δημοκρατία της Γουιάναςτης δεύτερης μεγαλύτερης πόλης. Ο πληθυσμός του είναι περίπου 33 χιλιάδες. Η πόλη είναι το διοικητικό κέντρο της περιοχής, με κυβερνητικά κτίρια, γραφεία, εμπορικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Νέο Άμστερνταμείναι ένα χωριό που άρχισε να αναπτύσσεται γύρω από το Fort Nassau, την πρωτεύουσα της αποικίας Berbice στις δεκαετίες 1730 και 1740. Όταν ιδρύθηκε από τους Ολλανδούς το 1740, ονομαζόταν Fort Sint Andries. Το 1784, οι Ολλανδοί μετέφεραν τον οικισμό στη σημερινή του θέση, όπου συναντώνται ο ποταμός Berbice και ο ποταμός Canje. Καταλήφθηκε από τους Βρετανούς το 1803.

το όνομα της πόλης Νέο Άμστερνταμ Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους αποίκους κατάγονταν από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Μεταξύ 1785-90 Κυβέρνηση Berbiceιδρύθηκε στο Νέο Άμστερνταμ. Τότε, η πόλη ήταν ένας δασικός οικισμός με λίγα μόνο σπίτια, χωρίς δρόμους και χωρίς υποδομές. Το 1825 γεννήθηκε η ιδέα ενός διοικητικού συμβουλίου για την πόλη και ιδρύθηκε το 1844. Μετά από αυτό το βήμα, η πόλη άρχισε να αναπτύσσεται.

Νέο ΆμστερνταμΣε , πολλά κτίρια στέκουν ακόμα με ίχνη της αποικιακής περιόδου. Υπάρχει επίσης ένα πολυσύχναστο λιμάνι στην πόλη.

Το Νέο Άμστερνταμ είναι το κέντρο της ζαχαροκάλαμου, του ρυζιού και της κτηνοτροφίας στο εμπόριο και τη μεταποίηση. Η ολλανδική ατμόσφαιρα επικρατεί στην πόλη.

Πού είναι το Νέο Άμστερνταμ;

Νέο Άμστερνταμ, πρωτεύουσα της Γουιάνας 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Τζορτζτάουνπου καλύπτει ολόκληρο το νότιο τμήμα της χώρας Περιφέρεια Berbice-CorentyneΕίναι μια πόλη που βρίσκεται μέσα. Βρίσκεται στην ανατολική όχθη του ποταμού Berbice, 6,4 χιλιόμετρα από τον Ατλαντικό Ωκεανό και ακριβώς νότια του ποταμού Canje.

Τι να δείτε στο Νέο Άμστερνταμ

Πρεσβυτεριανή Εκκλησία του ΑγίουΕίναι ένα από τα παλαιότερα κτίρια στο Νέο Άμστερνταμ. Βρίσκεται στην Princess Elizabeth Road στο Berbice. Η εκκλησία ιδρύθηκε από τον Κυβερνήτη Henry William Bentick το 1818 για να δημιουργήσει έναν τόπο λατρείας όπου οι ολλανδικές και αγγλικές εκκλησίες θα μπορούσαν να λατρεύουν μαζί. Η ανέγερση της εκκλησίας ολοκληρώθηκε στις 8 Απριλίου 1820. Με τη μείωση του ολλανδικού πληθυσμού, η εκκλησία άρχισε να χρησιμοποιείται από τους Σκωτσέζους.

Βρίσκεται στην οδό Ferry Τεκτονικός ναός ItuniΠρόκειται για μια ξύλινη κατασκευή που χτίστηκε τον 19ο αιώνα. Ο ναός Ituni είναι αξιοσημείωτος για τον ξύλινο φτερωτό και περίτεχνα διακοσμημένο ψηλό πύργο του.

Νέο Δημαρχείο του Άμστερνταμ, έχει έναν υπέροχο πύργο που χτίστηκε τη δεκαετία του 1860, αλλά ο πύργος κατέρρευσε το 2012 ως αποτέλεσμα ζημιάς. Το κτίριο έχει στρατηγική θέση όπου είναι εύκολα ορατό από όλα τα σημεία της πόλης. Χαρακτηριστικό της ξύλινης αρχιτεκτονικής παράδοσης της Γουιάνας, το κτίριο έχει στυλ Tudor.

Λουθηρανική Εκκλησία EbenezerΕκτός από το ότι είναι ένα από τα παλαιότερα κτίρια εκκλησιών στη νοτιοαμερικανική ήπειρο, είναι ένα από τα παλαιότερα θρησκευτικά ινστιτούτα που ιδρύθηκαν στη Γουιάνα. Υπολογίζεται ότι η εκκλησία ιδρύθηκε το 1742.

Οχυρό Canje MandirΒρίσκεται κοντά στον ποταμό Canje. Ο ναός έχει διακοσμητικά παράθυρα, χρωματιστά πιάτα και μυτερό πύργο. Αυτό που κάνει τον ναό μοναδικό είναι ότι είναι ο κοινός τόπος λατρείας του Ισλάμ, του Χριστιανισμού και του Ινδουισμού.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button