ΑθλημαΑλλαΑστρολογίαΓυναίκαΕπιχειρηματική ζωήΚινηματογράφοςΟικολογίαΠρακτικές πληροφορίεςΠως να φτιάξειςΣημειώσεις Πιστωτικού ΚινδύνουΤαξίδιΤεχνολογία – ΕπιστήμητραπεζικόςΦαγοπότιΦιλόζωοςφράσεις ονείρουχρηματοπιστωτικά ιδρύματαΨώνια

Ο πρίγκιπας Φίλιππος που εγκατέλειψε τον τίτλο και την περιουσία του για αγάπη

Η βρετανική βασιλική οικογένεια έρχεται κατά καιρούς στο προσκήνιο με τα σκάνδαλά της και κατά καιρούς με την ένδοξη ζωή της. Το τελευταίο διάστημα ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έχουν μπει στην ατζέντα με την ανακοίνωση του χωρισμού τους από τη βασιλική οικογένεια. Υπάρχουν τόσα άγνωστα όσα είναι γνωστά για τη βρετανική βασιλική οικογένεια, η οποία κυβερνά εδώ και αιώνες. Το όνομα αυτής της οικογένειας, που σχεδόν ποτέ δεν έχει δει, είναι Philip Mountbatten. Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου II. Γράψαμε την ιστορία του πρίγκιπα Φιλίππου, δούκα του Εδιμβούργου, συζύγου της Ελισάβετ. Ποιος είναι ο πρίγκιπας Φίλιππος;

Ο πρίγκιπας Φίλιππος εξορίστηκε ως μωρό και χωρίστηκε από την οικογένειά του

πρίγκιπας Φίλιππος
Γεννημένος στις 10 Ιουνίου 1921, ο Philip Mountbatten έλαβε τον τίτλο Πρίγκιπας της Ελλάδας και της Δανίας κατά τη γέννησή του. Την εποχή της γέννησής του, η ελληνική και η δανική βασιλική οικογένεια είχαν κρατική εξουσία. Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος έκλεισε τα 99 τον περασμένο μήνα, έχει θυσιάσει πολλά πράγματα σε όλη τη μακρόχρονη ζωή του, από την καριέρα του μέχρι το επίθετό του, και αντιμετώπισε πολλά προβλήματα ως παιδί. Ο πρίγκιπας Φίλιππος γεννήθηκε στο ελληνικό νησί της Κέρκυρας. Ο πατέρας του πρίγκιπα Φιλίππου ήταν ο πρίγκιπας Ανδρέας της Δανίας και της Ελλάδας. Η μητέρα του ήταν η πριγκίπισσα Αλίκη του Μπάτενμπεργκ. Εξορίστηκε από την Ελλάδα μετά την επανάσταση. Ο Φίλιππος, που ήταν ακόμη μωρό τότε, έφυγε από τη χώρα του σε μια αυτοσχέδια κούνια από τελάρα φρούτων. Αφού έφυγε από τη χώρα τους, η μητέρα της υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα και εισήχθη σε κλινική, όπου διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια. Ο πατέρας του, από την άλλη, μετακόμισε αλλού και σχεδόν δεν είχε καμία επαφή με την οικογένεια που άφησε πίσω του.

Ο Φίλιππος έλαβε εκπαίδευση από Γερμανούς Εβραίους εκπαιδευτικούς σε σχολεία της Σκωτίας και της Γερμανίας. Έγινε μέλος του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας σε ηλικία 18 ετών

πρίγκιπας Φίλιππος
Λέγεται ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν λίγο αλαζονικός στα νιάτα του, αλλά πάντα αξιόλογος και πολύ ευγενικός. Ο Φίλιππος σπούδασε στη Γερμανία σε ένα σχολείο που ανήκε σε συγγενείς της γυναίκας της αδερφής του. Λίγα χρόνια αφότου ο Φίλιππος ξεκίνησε το σχολείο, η αδερφή του, η πριγκίπισσα Σεσίλι. Ενώ ταξίδευαν στο Λονδίνο τον Οκτώβριο του 1937, το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη αφού συνετρίβη στην καμινάδα ενός εργοστασίου κοντά στην Οστάνδη του Βελγίου. Όλοι στο αεροπλάνο πέθαναν, η Σεσίλι τότε ήταν 8 μηνών έγκυος. Ο Λόρδος Μίλφορντ, θείος και κηδεμόνας του πρίγκιπα Φιλίππου, πέθανε από καρκίνο του μυελού των οστών τον επόμενο χρόνο. Αλλά ο πρίγκιπας Φίλιππος αποφοίτησε ούτως ή άλλως. Γίνοντας μέλος του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας σε ηλικία 18 ετών, ο Φίλιππος έγινε ένας από τους νεότερους υπολοχαγούς του ναυτικού.

Υπηρέτησε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και απαρνήθηκε όλους τους τίτλους του για να παντρευτεί.

πρίγκιπας Φίλιππος
Φίλιππος Β’. Αν και ήταν από δύο αντίπαλες οικογένειες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπηρέτησε αυτά τα χρόνια και πολέμησε στην αντίθετη πλευρά της δικαστικής μάχης δύο Γερμανών αδελφών. Προήχθη σε υπολοχαγό στις 16 Ιουλίου 1942. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, σε ηλικία 21 ετών, έγινε υπολοχαγός στο HMS Wallace, ένας από τους νεότερους υπολοχαγούς του Βασιλικού Ναυτικού. Μετά τον πόλεμο, τον Μάρτιο του 1947, ο Φίλιππος απαρνήθηκε όλους τους τίτλους και χρησιμοποίησε τα επώνυμα των Βρετανών παππούδων του. Στη συνέχεια έγινε γνωστός ως «Υπολοχαγός Philip Mountbatten».

Το 1939, ο πρίγκιπας Φίλιππος συνόδευσε δύο πριγκίπισσες της βασιλικής οικογένειας μέχρι που η πριγκίπισσα Ελισάβετ τον ερωτεύτηκε. Το ζευγάρι ενίσχυσε τον έρωτά του με κρυφές επιστολές που έγραφαν ο ένας στον άλλο μέχρι το 1946. Τελικά, το 1946, ο πρίγκιπας Φίλιππος ζήτησε από τον Βασιλιά την άδεια να παντρευτεί την Ελισάβετ. Ωστόσο, ο βασιλιάς VI. Ο Γιώργος δεν δέχθηκε ευγενικά την ιδέα. Επειδή ο Φίλιππος θεωρούνταν «φτωχός» από τα βασιλικά πρότυπα. Ήταν επίσης Έλληνας Πρίγκιπας, είχε συγγενείς Ναζί και ο Βασιλιάς δεν έβρισκε το επίπεδο νοημοσύνης του επαρκές και τον θεώρησε εκνευριστικό. Πραγματικά κοντά στον πατέρα της, η Ελισάβετ έπεισε τελικά τον βασιλιά Γεώργιο, αλλά ο Φίλιππος αναγκάστηκε να αποκηρύξει τους βασιλικούς του τίτλους, να πολιτογραφηθεί ως Βρετανός πολίτης, να απαρνηθεί τη θρησκεία του και να υιοθετήσει το επώνυμο της μητέρας του, “Mountbatten”. Την ημέρα του γάμου της, φέρεται να είχε 12 πένες στον τραπεζικό της λογαριασμό. Την ημέρα του γάμου τους, του δόθηκε το στυλ της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας. Βασίλισσα Βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου VI, ο οποίος ήταν ο πατέρας της Ελισάβετ. Διορίστηκε από τον Γεώργιο ως δούκας του Εδιμβούργου.

Ανακοινώθηκε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα πάρει το επώνυμο του συζύγου της μετά την άνοδο της Ελισάβετ στον θρόνο


Μετά το θάνατο του βασιλιά Γεωργίου, έγινε μια ανακοίνωση που ανήγγειλε ότι η νέα βασίλισσα δεν θα έπαιρνε το επώνυμο του συζύγου της και θα συνέχιζε ως Windsor. Αυτό έκανε τον πρίγκιπα Φίλιππο πολύ αναστατωμένο. Ο Φίλιππος έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με αυτό το θέμα σε μια συνέντευξη. «Είμαι ο μόνος άνθρωπος που η χώρα δεν επιτρέπει να ονομάσει τα παιδιά της».

Μετά το θάνατο του πατέρα του το 1952, ο Β. Ο Φίλιππος, ο οποίος ήταν σύντροφος με την Ελισάβετ, τελείωσε επίσης τη ναυτική του καριέρα. Ο πρίγκιπας Φίλιππος επίσης αποκήρυξε τους τίτλους του πρίγκιπα τον Ιούνιο του 1953. Το 1957, η σύζυγός του, Βασίλισσα II. Διορίστηκε Πρίγκιπας της Βρετανίας από την Ελισάβετ. Ο Φίλιππος έγινε ο μακροβιότερος σύζυγος Monarch Consort του Ηνωμένου Βασιλείου. Υπηρέτησε ως καγκελάριος των Πανεπιστημίων του Κέμπριτζ και του Εδιμβούργου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο 99χρονος πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ο γηραιότερος άνδρας της βασιλικής οικογένειας


Ο πρίγκιπας Φίλιππος ολοκλήρωσε 22.219 σόλο έργα για τη βασίλισσα μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2017 σε ηλικία 96 ετών. Ο Δούκας, ο μακροβιότερος και γηραιότερος άνδρας μέλος της βασιλικής οικογένειας, ήταν τώρα 99 ετών. Η καθαρή περιουσία του δούκα υπολογίζεται σε περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η περιουσία της συζύγου του ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια δολάρια και η περιουσία του γιου τους Τσαρλς είναι περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια.

Στην πραγματικότητα, στις 9 Απριλίου 2021, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι η σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, πρίγκιπας Φίλιππος, πέθανε σε ηλικία 99 ετών. Ο γηραιότερος άνδρας της βασιλικής οικογένειας πέθανε σε ηλικία 99 ετών

Πηγή: 1

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button