ΑθλημαΕπιχειρηματική ζωήΠως να φτιάξειςτραπεζικόςχρηματοπιστωτικά ιδρύματα

Πότε είναι το Hıdırellez;

Το Hıdırellez, όπου εκφράζονται προσευχές, ευχές και επιθυμίες, συμπίπτει με αυτή τη νύχτα. Αν θέλετε να δείτε το άτομο που πρόκειται να παντρευτείτε και θέλετε να εκπληρωθούν οι επιθυμίες μου, μην χάσετε αυτή τη μέρα. Σύμφωνα με φήμες, όσοι θέλουν να δουν τον μελλοντικό τους σύζυγο θα δουν στα όνειρά τους τον άνθρωπο που θα παντρευτούν αν εκπληρώσουν τις απαιτήσεις απόψε. Ταυτόχρονα, όσοι έχουν ευχές για σπίτι, αυτοκίνητο, δουλειά, επιτυχία, υγεία θα πραγματοποιηθούν αν ζωγραφίσουν και θάψουν τις ευχές τους κάτω από την τριανταφυλλιά τη νύχτα του Hıdırellez. Λοιπόν, πότε είναι η νύχτα του Hıdırellez, όταν οι ευχές γίνονται δεκτές, ποια είναι η σημασία αυτής της νύχτας;

Πότε είναι το Hıdırellez;

Η ημέρα του Hıdırellez πέφτει στις 6 Μαΐου σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο (Γρηγοριανό ημερολόγιο) και στις 23 Απριλίου σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο, το οποίο παλαιότερα ονομαζόταν ημερολόγιο Ρούμι. Οι Ημέρες Khidr, που ξεκινούν από τις 6 Μαΐου και συνεχίζονται έως τις 4 Νοεμβρίου, αποτελούν τη θερινή περίοδο και η περίοδος από τις 8 Νοεμβρίου έως τις 5 Μαΐου αποτελεί τη χειμερινή περίοδο με το όνομα Ημέρες Νοεμβρίου. Επομένως, το βράδυ της 5ης Μαΐου σημαίνει ότι τελειώνει η χειμερινή περίοδος και αρχίζουν οι ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Με άλλα λόγια, το 2017 Hıdırellez συμπίπτει με την Παρασκευή 5 Μαΐου. Μπορείτε να κάνετε τις ευχές σας το βράδυ που συνδέει 5 Μαΐου με 6 Μαΐου.

Τι είναι το Hıdırellez;

Το Hıdırellez, το οποίο περιλαμβάνεται επίσης στους τουρκικούς πολιτισμούς και πεποιθήσεις της Μεσοποταμίας, της Ανατολίας και της Κεντρικής Ασίας, έχει γίνει το σύμβολο της αφθονίας και της γονιμότητας. Το Hıdırellez, που γιορτάζεται στις 5-6 Μαΐου, γνωστή ως η ημέρα συνάντησης του Hızır και του Προφήτη İlyas, συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο «Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας» από την UNESCO το 2010. Τι γίνεται λοιπόν στο Hıdırellez, που γιορτάζεται εδώ και αιώνες; Εδώ για τους νέους μαθητές Έθιμα Hıdırellez:

Φτιάξτε μια κούνια

Σε ορισμένες περιοχές, πιστεύεται ότι οι προσευχές που λέγονται ενώ αιωρούνται στην κούνια την ημέρα του Hıdırellez θα γίνονται δεκτές και οι αμαρτίες θα συγχωρούνται.

Destiny Under the Rose

Ο βυθός του τριαντάφυλλου έχει σημαντική θέση στο Hıdırellez. Το δαχτυλίδι, το οποίο τοποθετείται σε ένα δοχείο γεμάτο με νερό τη νύχτα, φυτεύεται στον πάτο του τριαντάφυλλου το πρωί. Με αυτόν τον τρόπο, πιστεύεται ότι τα ελεύθερα κορίτσια θα δημιουργήσουν οικογένεια και θα κάνουν έναν καλό γάμο. Παράλληλα, πιστεύεται ότι θα πραγματοποιηθούν και οι ευχές που είναι γραμμένες σε χαρτί και θαμμένες κάτω από το τριαντάφυλλο.

hidirellez

Άλμα πάνω από τη Φωτιά

Το άλμα πάνω από τη φωτιά είναι μια τελετή που γίνεται την ημέρα του Hıdırellez, προκειμένου να απαλλαγούμε από τις αμαρτίες και να προστατευθούμε από ασθένειες. Πιστεύεται ότι με το άλμα πάνω από τη φωτιά, όλα τα κακά θα εξαγνιστούν.

Για την αφθονία

Στο Hıdırellez, που είναι το σύμβολο της αφθονίας και της αφθονίας, οι πόρτες, οι σακούλες με τα τρόφιμα και οι αποθήκες αφήνονται ανοιχτές για να έρθει η αφθονία και η αφθονία. Ταυτόχρονα, όσοι θέλουν σπίτι και αυτοκίνητο φτιάχνουν ένα μικρό μοντέλο με τις ευχές τους στα τριαντάφυλλα. Πιστεύουν ότι ο Khidr θα τους βοηθήσει.

Τι δεν πρέπει να κάνετε αυτή τη νύχτα;

Αυτό είναι το τι πρέπει να κάνετε στο Hıdırellez. Αλλά ποια είναι τα πρέπει και ποια δεν είναι αντίθετα με το πνεύμα του Hıdırellez; Την ημέρα του Hıdırellez, τα φυτά δεν μαδούνται και τα φυτά δεν καταστρέφονται. Δεν πλένονται πιάτα και διακόπτονται οι δουλειές του σπιτιού για τα κορίτσια που έχουν συμπληρώσει την ηλικία του γάμου. Μετά το απόγευμα της 6ης Μαΐου, τελειώνει η ημέρα του Hıdırellez.

NeOldu.com / Ειδικές ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button