Ταξίδι

Ταξιδιωτικός Οδηγός Αβάνας | μανία ταξίδιων

Η παραδοσιακή κουβανική κουζίνα είναι ένας συνδυασμός ισπανικής, καραϊβικής και αφρικανικής κουζίνας. Οι επιπτώσεις αυτού είναι επίσης εμφανείς στην πόλη της Αβάνας. Το πιο γνωστό και συνηθισμένο πιάτο σε κάθε σπίτι είναι το «κονγκρί». Πρόκειται για πιλάφι από λευκό ρύζι με μαύρα φασόλια. Ένα άλλο γνωστό πιάτο είναι οι τηγανητές μπανάνες.

Στην πόλη, όπου καταναλώνεται πολύ χοιρινό, καλαμπόκι και μαύρα φασόλια, γενικά δεν προτιμώνται θαλασσινά εκτός από τον αστακό, αλλά τα υπέροχα πιάτα ψαριών τύπου aguja, pargo και cherna που παρασκευάζονται στις ψαροπόλεις είναι τοπικές τοπικές λιχουδιές.

Πολλά είδη σάλτσες χρησιμοποιούνται σε πιάτα: Salsa de Isla Bella (Fine Island Sauce) ή Salsa Flamingo (Flamingo Sauce) είναι μερικά από αυτά. Οι σάλτσες που συνοδεύουν τα αλμυρά πιάτα λαμβάνονται γενικά με το τηγάνισμα των υλικών, τη σύνθλιψή τους και την αργή ανάμειξη και συμπύκνωση κρέατος, κοτόπουλου, ψαριού ή λαχανικών πάνω τους. Ακριβώς όπως οι σάλτσες, τα μπαχαρικά χρησιμοποιούνται επίσης συχνά. Τους αρέσει πολύ και το σκόρδο.

Αυτό που θεωρείται εθνικό πιάτο είναι το «moros y cristianos». Η λέξη «Moros» αναφέρεται στους Αφρικανούς και τονίζει τα μαύρα φασόλια που χρησιμοποιούνται στο γεύμα, ενώ η λέξη «cristianos» αναφέρεται στο λευκό ρύζι, αναφερόμενος στους Ευρωπαίους. Πιστεύεται ότι φέρνει καλή τύχη όταν τρώγεται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Παρασκευάζεται βράζοντας μαύρα φασόλια και ρύζι αφού σοταριστούν με κρεμμύδια, σκόρδο, θυμάρι, κόκκινες ή πράσινες πιπεριές, κύμινο και φύλλα δάφνης. Καταναλώνεται τόσο ως κυρίως γεύμα όσο και ως βοηθητικό μαζί με πολλά πιάτα με κρέας.

Η περιοχή έχει τροπικό κλίμα Πολλά τροπικά φρούτα όπως το μάνγκο, ο ανανάς, το αβοκάντο, η καρύδα, το ταμαρίνδο, το μήλο κανέλας, το μαμέ και το πλαντάνι καταναλώνονται επίσης σε αφθονία. Ένα είδος μπανάνας που ονομάζεται «platano macho» τρώγεται επίσης με κοπή και τηγάνισμα. Αυτοί οι τύποι πατάτες μπανάνας ονομάζονται “tostones”.

Υπάρχει επίσης μεγάλη ποικιλία από ψητά κρέατα σε σπίτια και εστιατόρια. Τρώγεται με ψητό κρέας, λάχανο, ρύζι με μαύρα φασόλια, βραστές πατάτες και αβοκάντο ή τηγανητή μπανάνα.

Το διάσημο ποτό της Κούβας «mojito» συνοδεύει κάθε γεύμα, καθώς και το ρούμι και η χειροποίητη μπύρα είναι από τα απαραίτητα ποτά στην Κούβα.

Δημοφιλή εστιατόρια
El Floridita, παγωτατζίδικο Coppelia, El Aljibe, Paladar La Tasquita, La Fontana Restaurant.

Υπόδειξη
Αν και το ποσοστό φιλοδωρήματος στην Αβάνα ποικίλλει ανάλογα με την ικανοποίηση του ατόμου, το μέσο ποσό είναι μεταξύ 5-10% του συνολικού λογαριασμού.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button