Ταξίδι

Ταξιδιωτικός οδηγός Μπογκοτά | μανία ταξίδιων

Μπογκοτά; Κολομβία Είναι ταυτόχρονα η πολυπληθέστερη πόλη και η πρωτεύουσα της χώρας. Η πόλη, λόγω του υψομέτρου της τρίτη υψηλότερη πρωτεύουσα στον κόσμο Είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μητροπόλεις στον κόσμο με πληθυσμό που ξεπερνά τα οκτώ εκατομμύρια.

Αυτή η πόλη, η οποία έχει ειδικό καθεστώς όπως η Ουάσιγκτον, η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι το κύριο σημείο μεταφοράς της Κολομβίας, καθώς και υπό άμεση διαχείριση, και έχει γίνει ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά κέντρα της χώρας με τα πολλά πανεπιστήμια και μουσεία.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη ζωή στο παρελθόν και στη ζωή του σήμερα. Μπογκοτάείναι ένα από τα σπουδαία παραδείγματα μεταμόρφωσης. Ενώ δεν ήταν δυνατό να ζεις σε αυτήν την πόλη όπου η δωροδοκία, η διαφθορά, η διαφθορά, η ανασφάλεια και η αταξία επικρατούσαν το 1990, μετά το 1995, η πόλη μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο, δυναμικό, πολιτισμένο και βιώσιμο κράτος με μια διαχείριση που απαλλάχθηκε από τη δημιουργική και παραδοσιακές γραμμές.

Η πολιτική ιστορία της ίδιας της πόλης είναι εξίσου σημαντική με τη φύση και τον τρόπο ζωής της. Οι δήμαρχοι διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό της Μπογκοτά. Πρώτη και τρίτη θητεία Δήμαρχος κοροϊδίαςπροκάλεσε μια μεγάλη αλλαγή στην πόλη. Η πόλη ήταν σε ακατοίκητη κατάσταση τα πρώτα χρόνια της προεδρίας του. Σε αυτή την περίοδο των ένοπλων συγκρούσεων, των κλοπών και των δολοφονιών, ο δήμαρχος Μόκους έπρεπε να φορέσει ένα ατσάλινο γιλέκο ενώ περπατούσε στην πόλη. Με μια μεγάλη καρδιά μπροστά στο ατσάλινο γιλέκο του, ο Μόκους άρχισε να κάνει πράξη τα εντελώς διαφορετικά σχέδιά του για την πόλη. Πρώτα από όλα, ο δήμαρχος, που αποφάσισε να κάνει αλλαγές στην καθημερινότητα της πόλης, τοποθέτησε καλλιτέχνες της παντομίμας στους δρόμους, εξηγώντας πώς να υπακούουν στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, αντί για την τροχαία. Άρχισε να επιβραβεύει καλούς οδηγούς για να αποτρέψει άσχημα περιστατικά στην κυκλοφορία. Εντόπισε την ανομία που προκλήθηκε από δωροδοκία και έστειλε ξανά όλη την αστυνομία στην εκπαίδευση. Με αυτόν τον τρόπο όλοι στην κίνηση προσπαθούσαν να είναι καλός οδηγός και με τον καιρό εξαφανίστηκε το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης. Η Mockus, η οποία έχει υλοποιήσει μεγάλο αριθμό έργων κοινωνικής ευθύνης για την ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ των κατοίκων της Μπογκοτά, διοργάνωσε ειδικές εκπαιδεύσεις για οικογένειες, ώστε η συμφωνία εντός της οικογένειας να μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς βία, και διοργάνωσε επίσης ξεχωριστές εκπαιδεύσεις για τα παιδιά ώστε να μπορούν να εκφράσουν την κακοποίηση που υφίστανται.

Πείθει τον λαό για εθελοντική φορολογία για την ενίσχυση της οικονομίας της πόλης κοροϊδίαςΌταν οι άνθρωποι άρχισαν να τους πείθουν να εξοικονομήσουν νερό, τόσο ο τρόπος ζωής όσο και η οικονομία άρχισαν να βελτιώνονται στην πόλη. Δεύτερη θητεία δήμαρχος penalosa στην πόλη “Ισότητα από το σχέδιοΣυνέβαλε πολύ στην ανάπτυξη της πόλης φέρνοντας ένα νέο έργο που ονομάζεται “. Ενώ η υποδομή της πόλης βελτιωνόταν ραγδαία, έγιναν μεγάλα βήματα προς τον εκδημοκρατισμό και η Μπογκοτά έφτασε στον σύγχρονο και πολιτισμένο τρόπο ζωής του σήμερα.

Σε άλλες πόλεις στην περιοχή της παλιάς πόλης παλαιά πόλη σε αυτή την πόλη στις περιοχές που ονομάζουμε La Candelaria ονομάζεται. Οι Ισπανοί έδωσαν αυτό το όνομα όταν ίδρυσαν την πόλη το 1538. Σχεδόν όλα τα αρχικά κτίρια σε αυτήν την περιοχή έχουν κατεδαφιστεί, αλλά στα λίγα εναπομείναντα κτίρια θα είναι δυνατό να δει κανείς την παλιά αποικιακή ζωή της πόλης. Όλα τα κτίρια αυτής της πόλης είναι ένα μείγμα μοντέρνας και ισπανικής αρχιτεκτονικής. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της πόλης είναι ότι οι δρόμοι της Μπογκοτά είναι γεμάτοι γκράφιτι και τέχνη. Υπάρχουν πολλές δημιουργικές τοιχογραφίες και γιγάντια γκράφιτι στους δρόμους αυτής της πόλης.

Κλίμα Μπογκοτά Δεδομένου ότι είναι ένα ζεστό και εύκρατο κλίμα, οι καλύτερες ημερομηνίες για να επισκεφθείτε είναι οι μήνες του χειμώνα και του καλοκαιριού, γιατί θα είναι πολύ δύσκολο να περάσετε χρόνο στους δρόμους αυτής της πόλης, η οποία έχει έντονες βροχοπτώσεις το φθινόπωρο και την άνοιξη.

Αυτή η πόλη, η οποία διοργανώνει πολλά φεστιβάλ καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, φιλοξενεί επίσης ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ θεάτρου στον κόσμο. Διεξάγεται Μάρτιο – Απρίλιο και έχει αρκετό κόσμο. στο Iberian-America Theatre Festival Συμμετέχουν περισσότεροι από 700 καλλιτέχνες του θεάτρου και πραγματοποιούνται διάφορες θεατρικές παραστάσεις τόσο στις σκηνές όσο και στους δρόμους.

Καθώς η πόλη έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη τουριστικά με τα χρόνια, δίνεται μεγαλύτερη προσοχή στα μέτρα ασφαλείας. Μπορούμε να πούμε ότι το πρόβλημα ασφάλειας των παλιών χρόνων δεν συναντάται πλέον σε αυτή την πόλη για να διατηρηθεί η τάξη της αστικής ζωής και να μην χαθεί το τουριστικό δυναμικό της πόλης.

Σε αυτήν την πόλη, η οποία φιλοξενεί επίσης το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Κολομβίας, ο αριθμός των πανεπιστημίων είναι αρκετά υψηλός και ο νεαρός πληθυσμός της είναι επίσης υψηλός. Γι ‘αυτό το λόγο νυχτερινή ζωή Η πόλη της Μπογκοτά, που είναι αρκετά πολύχρωμη, είναι ζωντανή και δραστήρια όλες τις ώρες της ημέρας.

Νότια Αμερική’Η επικοινωνία θα είναι πιο άνετη αν γνωρίζετε ισπανικά πριν πάτε σε αυτήν την πόλη, όπου τα αγγλικά δεν είναι πολύ συνηθισμένα, αν και βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.

Εισαγωγικό βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button