ΑθλημαΕπιχειρηματική ζωήΠως να φτιάξειςτραπεζικόςχρηματοπιστωτικά ιδρύματα

Το Hello Terzi λανσάρει την εφαρμογή WatshApp Line

Με τη γραμμή WhatsApp που καθιέρωσε ο Alo Terzi, οι άνθρωποι στη Μανίσα δεν θα αναζητούν πλέον ράφτες στο παζάρι και δεν θα χρειάζεται να παίρνουν τα ρούχα τους. Τα ρούχα των πελατών, που φτάνουν στη γραμμή WhatsApp και αναφέρουν τις διευθύνσεις τους, παίρνονται από τα σπίτια ή τους χώρους εργασίας τους και μεταφέρονται στον ράφτη. Στο χώρο εργασίας που εργάζονται τρεις ράφτες, τα ρούχα, των οποίων οι διαδικασίες ραφής και αλλοίωσης έχουν ολοκληρωθεί, πηγαίνουν στη διεύθυνση που δίνουν οι Μανισαίοι.

Ο ράφτης İlyas Şahin στην περιοχή Şehzadeler της Manisa δήλωσε ότι ξεκίνησαν αυτήν την εφαρμογή τόσο για να συμβαδίσουν με την τεχνολογία όσο και για να αναβιώσουν το επάγγελμα.

Ο Terzi Şahin είπε, «Το επάγγελμά μας χάνει αίμα κάθε μέρα. Σήμερα, η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί πολύ. Ο χρόνος των ανθρώπων είναι πολύτιμος. Ξεκινήσαμε επίσης την εφαρμογή «Hello Tailor» για να φέρουμε την υπηρεσία στα πόδια του κόσμου. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μεγάλο ενδιαφέρον. Οι άνθρωποι φτάνουν στη γραμμή WhatsApp ή τον αριθμό τηλεφώνου μας. Πηγαίνουμε στη διεύθυνση του πολίτη μας με το όχημά μας, αγοράζουμε τα ρούχα που θέλει, κάνουμε ότι θέλει και το παίρνουμε πίσω και το παραδίδουμε. Δεν χρεώνουμε επιπλέον χρέωση για αυτό», είπε. Δηλώνοντας ότι ειδικά οι εργαζόμενοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την εφαρμογή «Hello Tailor», ο Ράφτης Şahin είπε ότι εκτός από ειδικές διαδικασίες ραπτικής, ζήτησε κανονική 1,5 λίρα από πελάτες για απλό κούρεμα και στένωση ποδιών.

NeOldu.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button