Τεχνολογία – Επιστήμη

Το PS3 Firmware 3.55 επίσης έσπασε

Η τελευταία έκδοση υλικολογισμικού 3.55, την οποία η Sony ήλπιζε να κλείσει όλα τα κενά και να μείνει ένα βήμα μπροστά από τους χάκερ, καταστράφηκε επίσης.

Άλλοι χάκερ, οι οποίοι ανέλαβαν δράση αφού η ομάδα Fail0verflow δημοσίευσε τα τρωτά σημεία που βρήκαν όπως είχαν υποσχεθεί, ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο του υλικού του PS3 και επέτρεψαν στη συσκευή να σπάσει μόνη της τους κωδικούς πρόσβασης των αρχείων υλικολογισμικού PKG. Στη συνέχεια, η νέα έκδοση υλικολογισμικού 3.55 σπάθηκε στο Linux χωρίς να χρειάζεται PS3, μέσω των κλειδιών που βγήκαν από τα αποκρυπτογραφημένα αρχεία Firmware.

Οι χάκερ, που δεν χρειάζονται πλέον PS3 για τις δραστηριότητές τους, έχουν ετοιμάσει ακόμη και ένα πρόγραμμα που λειτουργεί στα Windows για να σπάσει τις εκδόσεις υλικολογισμικού. Οι χάκερ έχουν το κλειδί “appldr”, το οποίο χρησιμοποιείται επί του παρόντος για την κρυπτογράφηση λογισμικού, το κλειδί “isoldr” που ανήκει στον πυρήνα του PS3 που εκτελείται σε ασφαλή λειτουργία και την “αλυσίδα εμπιστοσύνης”, ή κλειδί κρυπτογράφησης root, που κρυπτογραφεί τα πάντα κατά την πρώτη εκκίνηση του συστήματος. Με λίγα λόγια, όλες οι πόρτες της κονσόλας είναι πλήρως ανοιχτές.

μιλώντας στα φόρουμ του psx-scene.com Geohot το iPhone και το PS3 Hacker: “Επικοινωνήστε μαζί μου αν θέλετε η επόμενη κονσόλα σας να είναι ασφαλής, ένας από τους τρεις.” Αναφέρεται στη Sony, τη Nintendo και τη Microsoft και προσθέτει: «Θα πρέπει να είναι διασκεδαστικό να είσαι στην άλλη πλευρά».

Ο συγγραφέας, του οποίου η γνωριμία με τους υπολογιστές χρονολογείται από τη δεκαετία του 2000, έγραψε άρθρα για τα περιοδικά CHIP Online καθώς και για τα περιοδικά CHIP και LEVEL το 2007 και έγινε ο Hardware Editor του CHIP, του τουρκικού περιοδικού τεχνολογίας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις το 2010. Recep Baltaş, ο οποίος έκανε περισσότερα από 1000 κριτικές προϊόντων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αποχώρησαν από αυτή τη θέση στα τέλη του 2011 και άρχισε να εργάζεται ως Ειδικός Μάρκετινγκ στην ASUS Τουρκίας. Ο τελευταίος σταθμός του Baltaş, που είναι γνήσιος Technopat, είναι το Technopat.net.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button