ΑθλημαΕπιχειρηματική ζωήΠως να φτιάξειςτραπεζικόςχρηματοπιστωτικά ιδρύματα

Τώρα μια Νοσταλγία: Γραφομηχανή

Μέχρι να αναπτυχθεί η τεχνολογία και οι υπολογιστές να αντικαταστήσουν τις γραφομηχανές, η γραφομηχανή είχε μια πολύ σημαντική θέση στην κοινωνία μας.

Τι είναι η γραφομηχανή;

Η γραφομηχανή είναι συνδυασμός γραμμάτων και ένα σύστημα μελανιού χάρη σε Είναι το όνομα που δίνεται στο μηχάνημα που γράφει στο χαρτί.

γραφομηχανή.jpg

Ιστορία της γραφομηχανής

Η γραφομηχανή, η οποία εφευρέθηκε από τον θεωρητικό William Austin Burt το 1829, επικρίθηκε τις πρώτες μέρες επειδή έγραφε πιο αργά από το χειρόγραφο, αλλά πήρε σημαντική θέση τα επόμενα χρόνια. Πήρε το όνομά της από τη γραφομηχανή Η Remington έκανε τη γραφομηχανή πιο πρακτική το 1878, αλλά είχε πρόβλημα να την πουλήσει λόγω του υψηλού κόστους της γραφομηχανής που ήταν τοποθετημένη στη ραπτομηχανή. Ο Thomas Edison, από την άλλη πλευρά, έφερε τη γραφομηχανή μαζί με την ηλεκτρική ενέργεια, καθιστώντας την πιο γρήγορη και λιγότερο δαπανηρή. Ενώ την έκανε έτοιμη για ακόμη πιο ενεργή χρήση στη δεκαετία του 1920, η γραφομηχανή ήταν μεταξύ των απαραίτητων για πολλά χρόνια.

Τύποι γραφομηχανών

Μηχανική Γραφομηχανή

mechanic-typewriter.jpg
Είναι μη ηλεκτρικά και λειτουργούν μηχανικά. Όταν χτυπηθεί το κλειδί με το δάχτυλο, το γράμμα που είναι προσαρτημένο στο κλειδί σηκώνεται με τη συσκευή μοχλού και χτυπά τη λωρίδα. Η κορδέλα αφήνει επίσης ένα ίχνος αυτού του γράμματος στο τυλιγμένο χαρτί. Η άμαξα προχωρά αυτόματα καθώς χτυπάνε γράμματα. Η ομαλή γραφή εξαρτάται από τη λωρίδα, τη δύναμη της διαδρομής και το αν τα πλήκτρα πατηθούν καλά. Όταν τελειώσει η άμαξα, η γραμμή έχει τελειώσει και είναι απαραίτητο να επαναφέρετε την άμαξα για να μετακινηθείτε στην επόμενη γραμμή.

Ηλεκτρική Γραφομηχανή

γραφομηχανή-2.jpg
Οι ηλεκτρονικές γραφομηχανές, των οποίων η αρχή λειτουργίας είναι ίδια με τη μηχανική, εκτελούν τη λειτουργία του χτυπήματος του γράμματος στην ταινία, άρα και στο χαρτί, ηλεκτρικά όταν πατηθεί το πλήκτρο. Ωστόσο, το 1961, η IBM έφερε τη μπάλα γραφής με τα γράμματα αντί για τα μπαστούνια των γραμμάτων με το μοντέλο που ονόμασε Selectric. Σύμφωνα με το επιλεγμένο γράμμα, αυτή η μπάλα μπορεί να περιστραφεί και να φέρει το σχετικό γράμμα στην πλευρά του χαρτιού. Υπάρχουν επίσης τύποι ηλεκτρικών γραφομηχανών όπως κασέτα και υαλοκαθαριστήρα, ηλεκτρική γραφομηχανή stick, ηλεκτρική γραφομηχανή globe, ηλεκτρική γραφομηχανή τύπου μαργαρίτα.

Η χρήση της γραφομηχανής στον κόσμο

Η γραφομηχανή έπαιξε τεράστιο ρόλο στη ζωή των γυναικών στις αρχές του 20ου αιώνα. Χάρη στα μαθήματα δακτυλογράφησης που άνοιξαν, οι γυναίκες άρχισαν να εργάζονται ως γραμματείς και μπήκαν στην επιχειρηματική ζωή. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μεγάλοι κατασκευαστές γραφομηχανών όπως η Japanese Brother, η Italian Olivetti, η American Smith Corona και η IBM παρήγαγαν διάφορες γραφομηχανές.

γραφομηχανή-.jpg

Χρήση γραφομηχανής στην Τουρκία

Μέχρι την επανάσταση του αλφαβήτου, στην Τουρκία χρησιμοποιούνταν γραφομηχανές με πληκτρολόγιο κατάλληλο για το τουρκικό αλφάβητο με αραβικά γράμματα. Μετά την επανάσταση των γραμμάτων άλλαξαν και οι γραφομηχανές. Στη δεκαετία του 1940, προτάθηκε η ιδέα της ανάπτυξης ενός πληκτρολογίου γραφομηχανής κατάλληλου για τα τουρκικά. Ο δάσκαλος γραφομηχανής İhsan Yener σχεδίασε ένα πληκτρολόγιο που ονομάζεται «F keyboard», ξεκινώντας από το FGĞIO, και αυτό εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Τυποποίησης στις 20 Οκτωβρίου 1955. Επί του παρόντος, χρησιμοποιούνται επίσης υπολογιστές αντί για γραφομηχανές πληκτρολογίου F.

NeOldu.com / Ειδικές ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button