ΑθλημαΑλλαΑστρολογίαΓυναίκαΕπιχειρηματική ζωήΚινηματογράφοςΟικολογίαΠρακτικές πληροφορίεςΠως να φτιάξειςΣημειώσεις Πιστωτικού ΚινδύνουΤαξίδιΤεχνολογία – ΕπιστήμητραπεζικόςΦαγοπότιΦιλόζωοςφράσεις ονείρουχρηματοπιστωτικά ιδρύματαΨώνια

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους εορτασμούς της ημέρας της Ανάστασης

Το Πάσχα, μια από τις πιο ιερές ημέρες του Χριστιανισμού, είναι μια από τις παλαιότερες γιορτές που γιορτάζουν την πίστη στην ανάσταση του Ιησού. Σε αντίθεση με τις περισσότερες γιορτές, το Πάσχα δεν γιορτάζεται την ίδια ημερομηνία κάθε χρόνο. Το Πάσχα είναι η πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία. Πάσχα, η πιο σημαντική ημέρα του χριστιανικού κόσμου. Το Doomsday είναι επίσης γνωστό ως Αγορά Αναστάσεως ή Ημέρα της Ανάστασης. Η περίοδος του Πάσχα καλύπτει μια περίοδο ενός μήνα περίπου, από τις 22 Μαρτίου έως τα τέλη Απριλίου. Γιατί λοιπόν είναι σημαντική η ημέρα του Πάσχα; Πώς γιορτάζεται το Πάσχα; Εδώ είναι όλες οι λεπτομέρειες για το Πάσχα…

Η λέξη Πάσχα προέρχεται από την εβραϊκή λέξη «pesach» που σημαίνει «πέρασμα». Το Πάσχα, που συναντάται με τη λέξη Pascha στα λατινικά, περνά από αυτή τη ρίζα σε όλες τις δυτικές γλώσσες.

Πάσχα

Πάσχα, Άγιος Είναι μια εβραϊκή γιορτή που γιορτάζεται την άνοιξη για να τιμήσει τη φυγή του Μωυσή και των οπαδών του από την Αίγυπτο. Με την εμφάνιση της χριστιανικής πίστης, ο «Πέσαχ» Χζ. Συνδέεται με την πεποίθηση ότι ο Ιησούς αναστήθηκε τρεις ημέρες μετά τη σταύρωση του. Μετά τη λέξη «Easter», που είναι το αγγλικό αντίστοιχο του Πάσχα, προέρχεται από το Estre, τη θεά της άνοιξης, Hz. Είναι γνωστό ότι άρχισε να χρησιμοποιείται για τους εορτασμούς της ανάστασης του Ιησού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Βίβλου, ο Hz. Ο Ιησούς και οι μαθητές του πιάστηκαν και σκοτώθηκαν την πρώτη νύχτα του Πάσχα αφού έφαγαν το τελευταίο του δείπνο. Αλλά αναστήθηκε την Κυριακή, που συνέπεσε με την τρίτη ημέρα του θανάτου του, όπως είπε στους μαθητές του σε αυτό το γεύμα. Για το λόγο αυτό, στη χριστιανική πίστη, η Κυριακή είναι η ιερότερη ημέρα της εβδομάδας και οι πρώτες ημέρες μετά την εαρινή ισημερία, όταν συμβαίνει αυτό το γεγονός, θεωρούνται η ιερότερη περίοδος του χρόνου.

Δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς άρχισε να γιορτάζεται η Ανάσταση, αλλά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο πρώτο μισό του αιώνα, η περίοδος αυτή θεωρείται ιερή.

Hz. Τις πρώτες μέρες μετά την ανάσταση του Ιησού, οι Χριστιανοί άρχισαν να συγκεντρώνονται τις Κυριακές για να επαναλάβουν τελετουργικά το τελευταίο του δείπνο. Αργότερα, αυτές οι κυριακάτικες συναντήσεις μεταφέρθηκαν σε εκκλησίες και τέθηκαν τα θεμέλια των εορτασμών του Πάσχα. Οι Κυριακές, που συμπίπτουν με την επέτειο αυτής της ανάστασης, άρχισαν να γιορτάζονται με τελετές. Δεδομένου ότι η περίοδος του Πάσχα συνέπεσε με το εβραϊκό Πάσχα, η περίοδος αυτή είχε ήδη ιδιαίτερη σημασία για τους πρώτους χριστιανούς, κυρίως Εβραίους. Πράγματι, οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι οι πρώτοι εορτασμοί του Πάσχα ήταν παρόμοιοι με τους εορτασμούς του Πάσχα. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, η ομοιότητα μεταξύ αυτών των δύο εορτών αρχίζει να μειώνεται και αυτή η περίοδος είναι μόνο για Hz. Γιορτάζεται ως η επέτειος της ανάστασης του Ιησού.

Του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Με την κήρυξη της ανάστασης του Ιησού ως αργία, οι Κυριακές απέκτησαν ιδιαίτερη θέση στη δημόσια σφαίρα.

Πάσχα

Το θέμα του πότε θα γιορταστεί το Πάσχα είναι εδώ και καιρό το επίκεντρο σημαντικών συζητήσεων μεταξύ των εκκλησιών. Στην Α’ Σύνοδο της Νίκαιας αποφασίστηκε να γιορτάζεται το Πάσχα την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο μετά την ισημερία της 21ης ​​Μαρτίου (μεταξύ 22 Μαρτίου και 25 Απριλίου). Μετά την απόφαση αυτή αρχίζουν να καθορίζονται όλες οι άλλες ιερές ημέρες με μεταβλητές ημερομηνίες ανάλογα με την ημερομηνία του Πάσχα του έτους. Ωστόσο, αυτές οι ημερομηνίες ισχύουν μόνο για την Καθολική και την Προτεσταντική Εκκλησία. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί αρχίζουν τους εορτασμούς τέσσερις ή πέντε εβδομάδες μετά τις δυτικές εκκλησίες. Αυτό συμβαίνει επειδή οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί τηρούν το Ιουλιανό ημερολόγιο και όχι το Γρηγοριανό. Επίσης απαγορεύεται στην ορθόδοξη παράδοση να γιορτάζεται το Πάσχα ταυτόχρονα ή πριν το Πάσχα.

Πριν από τη γιορτή υπάρχει μια περίοδος προετοιμασίας 40 ημερών που ονομάζεται «νηστίσιμο» (νηστί/άνοιξη).

Πάσχα

Η περίοδος της Σαρακοστής χρησιμοποιείται για να περιγράψει την περίοδο της μετάνοιας όταν οι άνθρωποι καλούνται να καταβάλουν ιδιαίτερες προσπάθειες για να απαλλαγούν από την αμαρτία. Σαράντα ημέρες νηστείας (Μεγάλη Σαρακοστή) τελούνται κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, γνωστή και ως η εποχή της πνευματικής κάθαρσης. Η πρώτη μέρα της Σαρακοστής ονομάζεται «Τετάρτη της Τέφρας». Η νηστεία περιλαμβάνει κυρίως την κατανάλωση ενός μόνο γεύματος. Στις περισσότερες εκκλησίες δεν καταναλώνεται τίποτα εκτός από ψωμί και νερό. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής απαγορεύεται η κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων. Την τελευταία εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής (αγία εβδομάδα) γίνονται διάφορες τελετές και τελετές. Το τελευταίο Σάββατο ανάβει φωτιά που συμβολίζει την ανάσταση του Ιησού. Πολλές εκκλησίες ξεκινούν τους εορτασμούς με μια θρησκευτική λειτουργία που ονομάζεται Αγρυπνία του Πάσχα, η οποία τελείται το βράδυ του Σαββάτου. Την Κυριακή η τελετή γίνεται στους μεγάλους καθεδρικούς ναούς και μοναστήρια. Γιορτές, Αγ. Διαρκεί σαράντα μέρες μέχρι την ημέρα που ο Ιησούς ανέβηκε ξανά στον ουρανό.

Πασχαλινά έθιμα: Αυγά και κουνέλια

Υπάρχουν πολλές πασχαλινές παραδόσεις που βασίζονται σε παγανιστικές πεποιθήσεις, ανεξάρτητα από τον Χριστιανισμό. Η πιο γνωστή από τις μη θρησκευτικές παραδόσεις είναι τα πασχαλινά αυγά. Τα αυγά πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύουν τη γονιμότητα και τη γέννηση σε ορισμένες προχριστιανικές παγανιστικές παραδόσεις. Η διακόσμηση αυγών μπορεί να αναφέρεται στη θρησκευτική σημασία του Πάσχα, δηλαδή στην ανάσταση του Ιησού. Ωστόσο, δεν υπάρχει σαφής συναίνεση για την προέλευση αυτής της παράδοσης.

Εκτός από το αυγό, το κουνέλι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σύμβολα των γιορτών. Τα κουνέλια, που συμβολίζουν τη γονιμότητα, μπορούν να γεννήσουν 80 μικρά σε ένα χρόνο. Κατά μία έννοια, το κουνέλι? Hz. Πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει τη γέννηση του Ιησού, τη γονιμότητα της Παναγίας και τη ζωή. Μια άλλη παράδοση είναι οι μεγάλες βόλτες μετά το δείπνο του Πάσχα. Αυτή η βόλτα έγινε για να γιορτάσει την ανάσταση του Ιησού καθώς και τον ερχομό της άνοιξης.

Πηγή: 1 2 3 4

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button