ΑθλημαΑλλαΑστρολογίαΓυναίκαΕπιχειρηματική ζωήΚινηματογράφοςΟικολογίαΠρακτικές πληροφορίεςΠως να φτιάξειςΣημειώσεις Πιστωτικού ΚινδύνουΤαξίδιΤεχνολογία – ΕπιστήμητραπεζικόςΦαγοπότιΦιλόζωοςφράσεις ονείρουχρηματοπιστωτικά ιδρύματαΨώνια

Όπου οι ευχές γίνονται πραγματικότητα σε 14 άρθρα: “Εκκλησία Aya Yorgi στην Büyükada”

Υπάρχουν διάφορες φήμες για την ιστορία του. Αυτή είναι η κόρη του ματιού των Χριστιανών Ορθοδόξων. Ειδικά τις δύο ιερές μέρες, 23 Απριλίου και 24 Σεπτεμβρίου, συρρέουν εδώ άνθρωποι από διαφορετικές θρησκείες. Η εκκλησία Aya Yorgi στην Büyükada μετατρέπεται σε παράδεισο ευχών εκείνη την εποχή.

Όσο λογικός κι αν είσαι, η αύρα αυτού του τόπου μπορεί να σε παρασύρει. Επισκεφτείτε, λοιπόν, την εκκλησία και κάντε μια ευχή ανάμεσα σε αυτούς που κυνηγούν την αγάπη της ζωής τους και αναζητούν θεραπεία.

Από τον Άγιο Γεώργιο Καππαδοκίας στον Αγία Γιώργη

λίστα από cappadocia-aziz-georgios to-aya-yorgi

Η εκκλησία Aya Yorgi, γνωστή και ως Ελληνορθόδοξη Μονή του Αγίου Γεωργίου, χτίστηκε το 1751 στο Yüce Tepe, σε υψόμετρο 204 μέτρων, σε ένα από τα σημεία κοντά στον ουρανό της Büyükada.

Αυτό το διώροφο, καλυμμένο με κεραμίδια μικρό κτίσμα, που πήρε το όνομά του από τον Καππαδόκη Άγιο Γεώργιο (Aya Yorgos-Aya Yorgi), ο οποίος σκοτώθηκε για τη χριστιανική του πίστη τον 3ο αιώνα μ.Χ., είναι γνωστό ως «Παλιά Εκκλησία».

Διάφορες αφηγήσεις της Μονής Çıngıraklı

backup-listlist5

Είναι επίσης ανάμεσα στις φήμες ότι η ιστορία του μοναστηριού ξεπερνά τα χίλια χρόνια. Σύμφωνα με μια φήμη, η εκκλησία χτίστηκε το 963 μ.Χ. επί Βυζαντινού Αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά. Ενώ ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας Μανουήλ Κομνηνός μιλούσε για τα νησιά και τα μοναστήρια στο διάταγμά του το 1158, το όνομα «Κωδώνο» αναφέρθηκε στο διάταγμα.

Σύμφωνα με τον ιστορικό του 9ου αιώνα Manuel Gedeon, αυτό το όνομα αναφέρεται στο μοναστήρι Aya Yorgi Kuduna (Çıngırakçı/Çıngıraklı) στην Büyükada.

Αυτό είναι ένα από τα δύο σημεία προσκυνήματος

λίστα με ένα από τα δύο προσκύνημα-σημείο-εδώ-λίστα

Το κομμένο πέτρινο τμήμα πίσω από το καμπαναριό είναι η νέα εκκλησία Aya Yorgi. Ο χώρος, που χτίστηκε το 1905 και άνοιξε για χρήση το 1909, είναι το μοναστήρι που έγινε αποδεκτό από την αρχιεπισκοπή, που θεωρείται η αρχή της Ορθόδοξης εκκλησίας, στην Τουρκία.

Η εκκλησία Aya Yorgi, μαζί με το Σπίτι της Παναγίας στην Έφεσο, θεωρείται ένας από τους δύο προορισμούς προσκυνήματος στην Τουρκία από τους χριστιανούς. Γι’ αυτό κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου και στις 24 Σεπτεμβρίου ο τόπος αυτός κατακλύζεται από επισκέπτες.

Μισός προσκυνητής ξυπόλητος και αμίλητος

ξυπόλητος-και-χωρίς-μίλα-μισό-προσκυνητής-λίστα

Στην ορθόδοξη αίρεση, η 23η Απριλίου θεωρείται η «ονομαστική εορτή» του Γιώργου. Στις 24 Σεπτεμβρίου, ο Hz. Η ημερομηνία μνήμης της Αγίας Θέκλας, η οποία αφοσιώθηκε στη νέα θρησκεία που διέδωσε ο Παύλος, ο απόστολος του Ιησού, και επέζησε ως αποτέλεσμα ενός θαύματος, παρόλο που προσπάθησε να σκοτωθεί πολλές φορές.

Πιστεύεται ότι όσοι ακολούθησαν τον δρόμο προς την Αγία Γιώργη με γυμνά πόδια και χωρίς να μιλούν αυτή τη στιγμή ήταν μισοί προσκυνητές.

«Θα ακούσεις το κουδούνισμα στο τέλος του δρόμου, γιε»

-θα-ακούτε-the-cingirak-sound-at-end-of-the-way-listlist

Τώρα βγάλτε τα παπούτσια σας στην αρχή της πλαγιάς που ονομάζεται Azap Yokuşu, αφήστε τα πόδια σας ελεύθερα και μην μιλάτε πια. Γιατί μόνο έτσι θα πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες σου. Σύμφωνα με τον μύθο, ο Aya Yorgi μπήκε στο όνειρο ενός βοσκού και του είπε να ανέβει στο δρόμο που οδηγεί στην εκκλησία, να σταματήσει και να σκάψει όπου άκουσε μικροσκοπικά κουδουνάκια και κουδουνίσματα.

Ο βοσκός, που στην αρχή αδιαφορούσε για το όνειρο, άκουσε τον άγιο όταν είδε το ίδιο όνειρο τρεις νύχτες στη σειρά. Άρχισε να περπατάει ξυπόλητος, μάλλον από τη φτώχεια, και ανέβηκε το μονοπάτι της εκκλησίας χωρίς να μιλήσει, πάλι μάλλον επειδή ήταν μόνος.

Η διάσημη εικόνα της Aya Yorgi έχει ανασηκωθεί από το υπόλοιπο της

διάσημος-αγιά-γιόργκι-εικονάσι-αναπαυόμενος-λίστες

Τη στιγμή που ο βοσκός πλησίασε την εκκλησία, ακούγοντας τις καμπάνες που είχε αναφέρει ο άγιος στο όνειρό του, σταμάτησε σε εκείνο το σημείο και έσκαψε το έδαφος. Καθώς έσκαβε, βρήκε μια σειρά από ιερά αντικείμενα, καθένα από τα οποία έμοιαζε τόσο καινούργια όσο την ημέρα που θάφτηκε.

Σύμφωνα με το μύθο? Το νησί Πρίνπικο (Buyukada) που καταλάμβανε κατά τη βυζαντινή περίοδο, οι ιερείς έθαψαν εικόνες και ιερά αντικείμενα στο έδαφος για να τα σώσουν. Έτσι βρέθηκε το πιο εντυπωσιακό μοτίβο της εκκλησίας, η εικόνα του Aya Yorgi, που γκρέμισε το τέρας που έβγαινε από τη θάλασσα με το δόρυ του.

Κτίστηκε πρώτα η εκκλησία ή βρέθηκε η εικόνα;

Μια φορά-εκκλησία-ολοκληρώθηκε-εικονίδιο-βρέθηκε-λίστα

Υπάρχει μια άλλη εκδοχή της ίδιας ιστορίας για αυτήν την εικόνα, η οποία λέγεται ότι δωρίστηκε στην αυτοκράτειρα Ειρήνη από το Γυναικείο Μοναστήρι στην Büyükada.

Κατά συνέπεια, τον 14ο αιώνα, οι μοναχοί έθαψαν την εικόνα του Αγία Γιώργη με αναθήματα για να την προστατεύσουν από τις επιθέσεις των πειρατών. Τρεις αιώνες αργότερα, ο βοσκός, που είχε ονειρευτεί ο άγιος, τα βρήκε με τις οδηγίες του αγίου και εκεί χτίστηκε αυτό το μοναστήρι.

Δόξα στη θέα!

landscape-honor-listlist2

Μπορείτε να ανεβείτε στην εκκλησία με τα πόδια ή με ποδήλατο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, πάρτε μια ανάσα στο Yücetepe Country Casino στο τέλος της πλαγιάς. Αυτό το μέρος, όπου θα απολαύσετε την υπέροχη θέα της Büyükada, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε από τον İsmail Kulak το 1978.

Αν έχετε χρόνο, δοκιμάστε το νόστιμο φαγητό. Σηκώστε ένα ποτήρι στη θέα. Μέχρι πρότινος εδώ πωλούνταν κρασί από τους ιερείς. Αν θέλετε να γλυκάνετε τον ουρανίσκο σας ένα πρόβλημα, ρωτήστε.

Αντίο ορθολογισμό, ευπρόσδεκτη δεισιδαιμονία

αντίο-rationalite-hos-geldin-superstitions-listlist

Εάν ήρθατε εδώ σε αυτές τις δύο ημερομηνίες που θεωρούνται ιερές, όχι απλώς για να επισκεφτείτε την εκκλησία μια συνηθισμένη μέρα, σημαίνει ότι ακολουθείτε τις επιθυμίες σας.

Αφήστε ήρεμα τον ορθολογισμό όπου το βρίσκετε εύκολο. Αφήστε τις μυστικές διδασκαλίες και δεισιδαιμονίες να είναι ο νέος σας οδηγός. Επιλέξτε από διάφορους τρόπους για να εκπληρώσετε επιθυμίες. Επίσης, προσέξτε το πλήθος.

Πρόσεχε, μην σπάσεις το σχοινί

red-ip-ask-beyaz-ip-health-listlist (1)
Φωτογραφία από το ezgidizdaroglu.blogspot.com.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πετύχεις τα όνειρα εδώ. Το πρώτο είναι να περπατάς ξυπόλητος, χωρίς να μιλάς, όπως στο μύθο. Ειδικά αν δέσετε ένα σκοινί στους θάμνους και ανοίξετε το δρόμο με ένα καρούλι σχοινί, η τύχη σας θα ανοίξει. Ακόμα κι αν μπορείτε να βγείτε από την εκκλησία χωρίς να σπάσετε το σχοινί, η επιθυμία σας θα πραγματοποιηθεί.

Η κόκκινη κλωστή είναι αγάπη, η λευκή κλωστή είναι υγεία

red-ip-ask-beyaz-ip-health-listlist (2)

Μην ξεχνάτε ότι τα σχοινιά που χρησιμοποιούνται έχουν νόημα ανάλογα με το χρώμα τους. Για παράδειγμα, ενώ η κόκκινη κλωστή είναι για την αγάπη, η λευκή κλωστή είναι για όσους αναζητούν υγεία και ειρήνη. Αλλά μια μικρή σημείωση: Αυτή η δουλειά είναι πολύ δύσκολη λόγω του πλήθους και όταν αυτά τα αθώα νήματα ενώνονται, αναπόφευκτα μολύνουν το περιβάλλον του μοναστηριού.

Δανειστείτε αυτό το κουδούνι ή το κλειδί

o-can-or-key-woodc-list

Εδώ, οι ελπίδες και οι τελετουργίες δεν τελειώνουν. Μια άλλη επιλογή είναι τα μικροσκοπικά εικονίδια που φτιάχνονται για διάφορες ευχές από τους πάγκους κοντά στην εκκλησία. Αν βρήκατε αυτή την ανταλλαγή ευχών εμπορική, μην ανησυχείτε. Πήγαινε στην εκκλησία, κάνε την ευχή σου.

Εκεί, δώρισε ό,τι θέλει η καρδιά σου και πάρε ένα κουδούνι ή ένα κλειδί. Αλλά να θυμάστε, όταν η επιθυμία σας πραγματοποιηθεί, πρέπει να επιστρέψετε και να την αφήσετε στην εκκλησία!

Ένα κουτάκι ζάχαρη ή ένα κουτί λάδι;

εφεδρική λίστα

Μπορείτε επίσης να ανάψετε ένα κερί εδώ, να γράψετε την ευχή σας και να το βάλετε στο κουτί ευχών. Είναι επίσης δυνατό να διανείμετε καραμέλα ή να δωρίσετε λάδι όταν το όνειρό σας γίνει πραγματικότητα. Παλιότερα, όταν δεν υπήρχε ρεύμα, συνηθιζόταν να δωρίζεται λάδι για λάμπες λαδιού στην εκκλησία.

Αυτή η παράδοση έχει πλέον εξελιχθεί σε δωρεά ηλίανθων ή ελαιολάδου στην εκκλησία. Τα λάδια που δωρίστηκαν στην εκκλησία δίνονται τώρα σε όσους έχουν ανάγκη.

Μην ξεχνάτε αυτά τα χρώματα!

μην ξεχνάτε αυτά τα χρώματα-λίστα

Θα συναντήσετε πολλούς κεροπώλες στους δρόμους που ξεκινούν από το λιμάνι των φέρι αυτές τις δύο ιερές μέρες. Τα ιδιαίτερα χρωματιστά αναθηματικά κεριά είναι πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Η σημασία κάθε χρώματος στα κεριά είναι διαφορετική.

Το πορτοκαλί κερί σε κάνει επιτυχημένο στο σχολείο, βρίσκεις την αγάπη που αναζητάς χάρη στο κόκκινο κερί και αν ανάψεις ένα μπλε κερί, ανεβαίνεις τη σκάλα καριέρας τρία-πέντε. Όσοι αναζητούν θεραπεία για ασθένειες επιλέγουν λευκά κεριά και όσοι θέλουν να αποκτήσουν μωρό επιλέγουν μωβ κεριά.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button