ΑθλημαΑλλαΑστρολογίαΓυναίκαΕπιχειρηματική ζωήΚινηματογράφοςΟικολογίαΠρακτικές πληροφορίεςΠως να φτιάξειςΣημειώσεις Πιστωτικού ΚινδύνουΤαξίδιΤεχνολογία – ΕπιστήμητραπεζικόςΦαγοπότιΦιλόζωοςφράσεις ονείρουχρηματοπιστωτικά ιδρύματαΨώνια

14 ενδιαφέροντα γεγονότα για τις πιο δημοφιλείς ομάδες κοριτσιών στην ιστορία της μουσικής

Γνωρίζουμε ότι τα μουσικά γκρουπ αγοριών και κοριτσιών έχουν πολύ σημαντική θέση όσον αφορά την ποπ μουσική. Αυτά τα γκρουπ, που είχαν τη χρυσή τους εποχή ειδικά στις δεκαετίες του ’80, του ’90 και των αρχών του 2000, άρχισαν να ανεβαίνουν ξανά με την κουλτούρα της K-pop σήμερα. Ερευνήσαμε για εσάς τα πιο δημοφιλή γκρουπ κοριτσιών στην ιστορία της μουσικής. Από το πρώτο κοριτσίστικο συγκρότημα The Andrews Sisters μέχρι το Destiny’s Child, εδώ είναι μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τα πιο δημοφιλή γκρουπ κοριτσιών στην ιστορία της μουσικής…

1. Το πρώτο γνωστό γκρουπ κοριτσιών στην ιστορία της μουσικής: The Andrews Sisters

με κοριτσίστικες ομάδες

Αποτελούμενη από 3 αδερφές, οι Andrews Sisters είναι η πρώτη γνωστή ομάδα κοριτσιών. Αυτό το θρυλικό γκρουπ, που ηχογράφησε 600 τραγούδια, πούλησε 100 εκατομμύρια δίσκους και παρέμεινε στην κορυφή των charts για πολύ καιρό, αξίζει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας μας! 😊

2. Η θρυλική ομάδα κοριτσιών The Chordettes τραγουδούσε αρχικά σε ένα κουρείο

με κοριτσίστικες ομάδες

Οι Χορδέτες, που μένουν στη μνήμη μας με τα κομψά και κομψά φορέματά τους, ήταν ένα μουσικό συγκρότημα αποτελούμενο από 4 γυναίκες. Το συγκρότημα ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα τραγουδώντας σε κουρεία. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάνουν και ακαπέλλα! Ένα από τα επιτυχημένα τραγούδια «Mr. Sandman» παραμένει δημοφιλής σήμερα.

3. Οι Bobbettes, το αξέχαστο κομμάτι τους Mr. έπρεπε να αλλάξει τα λόγια του Lee

με κοριτσίστικες ομάδες

Οι Bobbettes, γνωστές και ως Βασίλισσες του Χάρλεμ, είχαν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του 1957. Ο κύριος Lee ήταν για έναν δάσκαλο που ερωτεύτηκαν οι μαθήτριες αλλά εσωτερικά μισούσαν. Το συγκρότημα έπρεπε να αλλάξει ελαφρώς τους στίχους του τραγουδιού.

4. Οι θαυμαστές των Shirelles περιλάμβαναν μέλη των Beatles!

με κοριτσίστικες ομάδες

Τα γκρουπ μαύρων κοριτσιών είχαν καταλάβει τον κόσμο της μουσικής τη δεκαετία του 1960. Το Soldier Boy, ένα από τα πιο δημοφιλή κομμάτια των The Shirelles, ήταν στην κορυφή των chart για μεγάλο χρονικό διάστημα το 1962. Οι Beatles ήταν τόσο εντυπωσιασμένοι με αυτό το θρυλικό συγκρότημα που διασκεύασαν τους Boys και το Baby It’s You στο ντεμπούτο τους άλμπουμ.

5. Το τραγούδι των Crystals He Hit Me είναι στην πραγματικότητα για την ενδοοικογενειακή βία

με κοριτσίστικες ομάδες

Πρώτα από όλα, πρέπει να πούμε ότι οι The Crystals μισούσαν τον He Hit Me! 😊 Αυτό το τραγούδι δεν άρεσε καθόλου στα μέλη του συγκροτήματος. Μάλιστα μάλωναν για αρκετή ώρα για το αν έπρεπε να κυκλοφορήσει ή όχι. Το τραγούδι, που κυκλοφόρησε με μεγάλη επιμονή, έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια εκείνης της εποχής.

6. Πολλοί επιτυχημένοι μουσικοί περιγράφουν το Be My Baby των Ronettes ως ένα «εξαιρετικό ποπ τραγούδι»

με κοριτσίστικες ομάδες

Θεωρούμενο ένα θρυλικό κομμάτι από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς στην ιστορία της μουσικής, το Be My Baby έχει μια υπέροχη αρμονία. Μάλιστα, αυτή η αρμονία είναι τόσο επιτυχημένη που πολλά ονόματα πιστεύουν ότι δεν μπορεί να παραχθεί καλύτερο ποπ τραγούδι από το Be My Baby.

7. Σταμάτα! Το τραγούδι In the Name of Love είναι στην πραγματικότητα εμπνευσμένο από μια πραγματική προδοσία

με κοριτσίστικες ομάδες

Ο Lamont Dozier ήταν μέλος μιας συγγραφικής ομάδας για το The Supremes. Απατούσε την κοπέλα του και όταν βγήκε αυτό είπε για να την ηρεμήσει «Σταμάτα! Στο όνομα της αγάπης…» Συνειδητοποιώντας τη δύναμη αυτών των λέξεων, ο Dozier αποφάσισε να τις μετατρέψει σε ένα κομμάτι. Είναι το αποτέλεσμα; Μια επιτυχία που δεν έπεσε από τα charts το 1965!

8. Το σλόγκαν της εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα, Yes We Can, μπορεί να ήταν εμπνευσμένο από το κομμάτι των Pointer Sisters του 1973, Yes We Can Can

Ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα κομμάτια για όσους μεγάλωσαν στη δεκαετία του ’70, το Yes We Can Can μπορεί να ήταν η έμπνευση για τις προεκλογικές εκστρατείες του Μπαράκ Ομπάμα! Η ομοιότητα μεταξύ τους δεν μπορεί να αγνοηθεί! 😊

9. Τα συναισθήματα, που γεννήθηκαν από την κουλτούρα των Gospel της δεκαετίας του 1960, επηρέασαν τη ντίσκο κουλτούρα της δεκαετίας του ’70

Το Emotions αποτελούνταν από τρεις αδερφές που ονομάζονταν Wanda, Pamela και Sheila. Μεγαλώθηκαν στην κουλτούρα του Ευαγγελίου οι ίδιοι. Το Best of My Love, από την άλλη, έφτασε στην κορυφή των charts για 5 εβδομάδες το 1977 και θεωρείται μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες της ντίσκο.

10. Οι Bangles επηρεάστηκαν από την εκκολαπτόμενη πανκ κουλτούρα

Παρόλο που η ντίσκο σάρωσε τη δεκαετία του ’70, η πανκ κουλτούρα ήταν σε άνοδο στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Ένα από τα θρυλικά γκρουπ κοριτσιών, οι The Bangles, διαμορφώθηκε επίσης από αυτή την εκκολαπτόμενη πανκ κουλτούρα.

11. Το Bananarama’s Cruel Summer δεν έγινε επιτυχία στην Αμερική μέχρι το The Karate Kid

Το Cruel Summer γνώρισε σημαντική επιτυχία στη Βρετανία, όπου κυκλοφόρησε, αλλά δεν ήταν πολύ δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το 1984. Με την ταινία Karate Kid, αυτό το αξέχαστο τραγούδι πήρε τη θέση του στις λίστες.

12. Οι Spice Girls ερμήνευσαν ξανά το κίνημα Riot Grrrl για ένα κοινό κοινό

Μιλώντας για ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τις ομάδες κοριτσιών και χωρίς να αναφέρουμε τα Spice Girls! Οι Spice Girls επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από την underground μουσική κουλτούρα. Ωστόσο, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, το κίνημα Riot Grrrl γεννήθηκε και ξαφνικά άρχισε να ανεβαίνει. Με το τραγούδι Wannabe, οι Spice Girls ερμήνευσαν εκ νέου αυτήν την τάση της alt μουσικής για το κοινό.

13. Το TLC προσπαθούσε να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το ασφαλές σεξ

Αποτελούμενο από τρεις επιτυχημένες τραγουδίστριες, τις Tionne, Rozonda και Lisa, το TLC προσπαθούσε να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το ασφαλές σεξ. Μπορείτε να δείτε αυτές τις προσπάθειες σε κομμάτια όπως What About Your Friends ή No Scrubs.

14. Το Destiny’s Child δημιούργησε έναν ύμνο για ανεξάρτητες γυναίκες

Ας τελειώσουμε τη λίστα μας με ενδιαφέροντα γεγονότα για γκρουπ κοριτσιών με ένα από τα πιο δημοφιλή γκρουπ κοριτσιών, το Destiny’s Chil! 😊 Οι Destiny’s Child, που αναδείχθηκαν με πολύ περιπετειώδη τρόπο στα τέλη της δεκαετίας του ’90, σχεδόν συνέθεσε έναν ύμνο για ανεξάρτητες γυναίκες με το τραγούδι Independent Woman, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και στην ταινία Charlie’s Angels.

Πηγή: 1

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button