ΑθλημαΑλλαΑστρολογίαΓυναίκαΕπιχειρηματική ζωήΚινηματογράφοςΟικολογίαΠρακτικές πληροφορίεςΠως να φτιάξειςΣημειώσεις Πιστωτικού ΚινδύνουΤαξίδιΤεχνολογία – ΕπιστήμητραπεζικόςΦαγοπότιΦιλόζωοςφράσεις ονείρουχρηματοπιστωτικά ιδρύματαΨώνια

8 σημάδια ότι μπορεί να έχετε καταπιεσμένα παιδικά τραύματα

Όταν πρόκειται για παιδικά τραύματα, είναι πολύ δύσκολο να μην μεταφερθούν αυτά τα τραύματα στην ενήλικη ζωή. Το να έχεις τραυματικές εμπειρίες ως παιδί αναγκάζει τον εγκέφαλό σου να καταστείλει τις αρνητικές αναμνήσεις και να χτίσει διάφορους συναισθηματικούς τοίχους αργότερα. Εάν έχετε καταπιεσμένα παιδικά τραύματα, μπορεί να νιώθετε συνεχώς άγχος και φόβο μήπως σας εγκαταλείψουν. Φυσικά, αυτά είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα! Ερευνήσαμε και συγκεντρώσαμε τα σημάδια ότι μπορεί να έχετε καταπιέσει τα παιδικά τραύματα. Εδώ είναι 8 σημάδια ότι έχετε βιώσει τραυματικά γεγονότα στην παιδική σας ηλικία.

1. Αντιδράτε σκληρά σε κάποιους ανθρώπους

μαλακός

Σύμφωνα με τους ειδικούς, εάν έχετε μια καταπιεσμένη παιδική μνήμη, μπορεί να αισθάνεστε πυροδοτημένοι και να έχετε έντονες αντιδράσεις σε άτομα που σας υπενθυμίζουν τις αρνητικές σας εμπειρίες. Αν και αυτό σας επιτρέπει να προστατεύσετε τον εαυτό σας από αγνώστους, μπορεί να σας κάνει να αντιλαμβάνεστε τους πάντες ως απειλή στο μέλλον. Όταν τα πράγματα φτάνουν σε αυτό το σημείο, είναι χρήσιμο να ζητήσετε βοήθεια από έναν θεραπευτή.

2. Το να βρίσκεσαι σε συγκεκριμένα μέρη και καταστάσεις σε τρομάζει

μαλακός

Ομοίως, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ορισμένα μέρη και καταστάσεις σας ενοχλούν. Για παράδειγμα, μπορεί να μην μπορείτε να μπείτε σε ένα παντοπωλείο χωρίς να ιδρώσετε ή να ανησυχήσετε ή μπορεί να μην μπορείτε να μυρίσετε ένα φαγητό χωρίς να πανικοβληθείτε. Όλες αυτές οι εμπειρίες μπορεί να σχετίζονται με προηγούμενα τραύματα σας. Ο εγκέφαλός μας καταγράφει ορισμένες λεπτομέρειες σε αυτές τις στιγμές τραύματος. Η επανάληψη αυτών των λεπτομερειών, όπως η όραση, ο ήχος ή η όσφρηση, μπορεί να μας προκαλέσει πανικό.

3. Δυσκολεύεστε να ελέγξετε τα συναισθήματά σας

μαλακός

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι άνθρωποι που είχαν μια τραυματική παιδική ηλικία συχνά δυσκολεύονται να ελέγξουν τα συναισθήματά τους. Συγκεκριμένα, είναι αρκετά συνηθισμένο να αντιδρά υπερβολικά σε γεγονότα. Εάν πιστεύετε ότι έχετε παρόμοια προβλήματα, θα ήταν χρήσιμο να μιλήσετε με έναν θεραπευτή.

4. Παλεύετε με τον φόβο της εγκατάλειψης

Ο φόβος της εγκατάλειψης είναι συχνά μια αντανάκλαση των παιδικών τραυμάτων. Πανικοβάλλεστε όταν λείπετε από τον σύντροφό σας ή την οικογένειά σας έστω και για ένα βράδυ; Τραύματα που βιώσατε ως παιδί μπορεί να σας κάνουν να παλεύετε με τον φόβο της εγκατάλειψης σήμερα.

5. Οι φίλοι σου λένε ότι συμπεριφέρεσαι σαν παιδί

Δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείς για το να είσαι παιδί κάθε τόσο! Ωστόσο, αν οι συγγενείς σας λένε ότι είστε συνεχώς παιδικοί και αυτό επηρεάζει τις σχέσεις σας, τα πράγματα αλλάζουν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι επιστρέφουν σε παιδικές συμπεριφορές και επαναλαμβάνουν τις παιδικές τους εμπειρίες. Για παράδειγμα, μπορεί να αρνηθείτε να φύγετε από το σπίτι ή να βγείτε από το αυτοκίνητο.

6. Νιώθετε συναισθηματικά κουρασμένοι

Είναι εντάξει να αισθάνεστε συναισθηματικά κουρασμένοι εάν η διανοητική σας ενέργεια επικεντρώνεται στην καταστολή των προηγούμενων αναμνήσεων σας. Το αίσθημα κόπωσης στις σχέσεις μπορεί επίσης να είναι σημάδι αυτής της κατάστασης. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι αυτή η κούραση μπορεί να μην σχετίζεται μόνο με τα παιδικά σας τραύματα.

7. Συχνά νιώθετε άγχος

μαλακός

Αν βιώσατε τραυματικά πράγματα στην παιδική σας ηλικία, μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε συνεχώς ανήσυχοι σήμερα. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι το άγχος μπορεί να έχει πολλές αιτίες. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε την αιτία του άγχους σας είναι να μιλήσετε με έναν θεραπευτή. Μόλις μάθετε τις αιτίες, μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε αλλαγές και να διαχειρίζεστε το άγχος σας.

8. Δυσκολεύεστε να ελέγξετε το θυμό σας

Σχεδόν όλοι θυμώνουν. Το σημαντικό είναι να το εκφράσεις με υγιή τρόπο. Για παράδειγμα, πηγαίνοντας στο γυμναστήριο ή κουβεντιάζοντας με τους φίλους σας… Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε τακτικά κρίσεις θυμού και βλάπτετε τις σχέσεις σας, πρέπει να πάρετε μια βαθιά ανάσα σε αυτό το σημείο. Οι ξαφνικές εκρήξεις μπορεί να είναι σημάδι καταπιεσμένου τραύματος. Υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αντιμετωπίσετε τα παιδικά τραύματα. Ωστόσο, εάν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό, σας συνιστούμε να μιλήσετε με έναν θεραπευτή.

Πηγή: 1

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button