ΑθλημαΑλλαΑστρολογίαΓυναίκαΕπιχειρηματική ζωήΚινηματογράφοςΟικολογίαΠρακτικές πληροφορίεςΠως να φτιάξειςΣημειώσεις Πιστωτικού ΚινδύνουΤαξίδιΤεχνολογία – ΕπιστήμητραπεζικόςΦαγοπότιΦιλόζωοςφράσεις ονείρουχρηματοπιστωτικά ιδρύματαΨώνια

9 εκπληκτικά βρώσιμα φυτά που μπορείτε να καλλιεργήσετε στην κουζίνα σας

Θα θέλατε να δημιουργήσετε έναν μικρό κήπο δίπλα στο παράθυρο στην κουζίνα σας; Με την εξάπλωση της φυσικής διατροφής, αυτή η ιδέα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Μπορείτε πάντα να έχετε όλα τα βιολογικά βότανα που χρειάζεστε. Επιπλέον, είναι ανεκτίμητο να βλέπεις ότι κάτι για το οποίο έχεις δουλέψει σκληρά μεγαλώνει και μεγαλώνει. Εδώ είναι 9 καταπληκτικά βρώσιμα φυτά που μπορείτε να καλλιεργήσετε στο σπίτι σας.

1. Μαρούλι

εδώδιμος

Το μαρούλι καλλιεργείται εξαιρετικά εύκολα. Τοποθετήστε τη λευκή ρίζα του μαρουλιού σε ένα γυάλινο βάζο γεμάτο με νερό. Αφήστε το φυτό στον ήλιο. Μετά από λίγες μέρες θα δείτε να σχηματίζονται νέες ρίζες και φύλλα. Μετά από μια εβδομάδα, μπορείτε να φυτέψετε το φυτό σε λίγο χώμα και να αφήσετε τα φύλλα πάνω από το έδαφος. Ετοιμαστείτε για συγκομιδή σε λίγες μόνο εβδομάδες!

Εναλλακτικά, μπορείτε να φυτέψετε αμέσως το φυτό απευθείας στο έδαφος. Σε αυτή την περίπτωση, το φυτό χρειάζεται να ποτίζεται εντατικά την πρώτη εβδομάδα, μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτοι βλαστοί.

2. Τζίντζερ

εδώδιμος

Το τζίντζερ είναι επίσης εξαιρετικά εύκολο να ξανακαλλιεργηθεί. Φυτέψτε ένα κομμάτι ρίζωμα τζίντζερ σε λίγο χώμα με τα μπουμπούκια στραμμένα προς τα πάνω. Το τζίντζερ απαιτεί άφθονο λαμπερό ήλιο, αλλά δεν πρέπει να εκτίθεται στο άμεσο ηλιακό φως. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να διατηρήσετε το φυτό που φυτέψατε σε μέρος όπου δεν υπάρχει άμεσος ήλιος αλλά φωτεινό. Μην ξεχάσετε να ποτίζετε και το φυτό σας. Με τακτική φροντίδα, το φυτό σας θα φυτρώσει εύκολα. Όταν το φυτό μεγαλώσει, μπορείτε να το τραβήξετε από το χώμα, να κόψετε το επιθυμητό κομμάτι ρίζας και να το φυτέψετε ξανά.

Το τζίντζερ είναι επίσης ένα εξαιρετικό καλλωπιστικό φυτό για το παράθυρο της κουζίνας σας.

3. Λεμονόχορτο

εδώδιμος

Όπως κάθε συνηθισμένο γρασίδι, η ρίζα του λεμονόχορτου χρειάζεται μόνο ένα ποτήρι νερό και λίγο ηλιακό φως για να αναπτυχθεί. Θα αρχίσει να μεγαλώνει σε περίπου μια εβδομάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεμονόχορτο όταν αρχίσει να αναπτύσσεται. Κόψτε όταν το γρασίδι φτάσει σε ύψος περίπου 30 cm. Μην ανησυχείτε θα συνεχίσει να μεγαλώνει!

4. Πράσο

εδώδιμος

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υπολείμματα από τα πράσα που κόψατε για να ψήσετε πράσα για να καλλιεργήσετε πράσα. Βάλτε τα υπόλοιπα κομμάτια σε ένα ποτήρι με λίγο νερό και αφήστε τα σε μέρος που να φτάνει το φως του ήλιου, όπως ένα παράθυρο κουζίνας. Αλλά το χειμώνα, είναι καλύτερα να βρείτε ένα μέρος μακριά από το κρύο. Το βρώσιμο μέρος του φυτού θα μεγαλώνει συνεχώς. Άρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το κόψετε όταν χρειάζεται. Θυμηθείτε να ποτίζετε μία φορά την εβδομάδα.

5. Ρόκα

εδώδιμος

Η ρόκα δεν χρειάζεται πολύ χώμα. Αναπτύσσεται σε χαλαρά, καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Βάλτε μερικούς σπόρους ρόκας πάνω από το χώμα, καλύψτε με ένα στρώμα ξηρού χώματος (1-1,5 cm) και χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να ψεκάσετε λίγο ζεστό νερό πάνω του. Σκεπάζουμε με ένα κομμάτι μεμβράνης και μετά τα βάζουμε σε ζεστό μέρος. Μετά από περίπου 3-7 ημέρες, θα εμφανιστούν οι πρώτοι βλαστοί. Όταν εμφανιστούν οι βλαστοί, θα πρέπει να αφαιρέσετε τη μεμβράνη και να φυτέψετε το φυτό σε ένα μεγάλο δοχείο όπου μπορεί να αναπτυχθεί πιο άνετα. Όταν τα φύλλα φτάσουν σε ύψος 4 10 cm, μπορείτε να ξεκινήσετε τη συγκομιδή τους.

6. Μάραθος

Υπάρχουν δύο τρόποι καλλιέργειας μάραθου. Η πρώτη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το υπόλοιπο τμήμα της λευκής ρίζας. Αυτό που πρέπει να κάνετε εδώ είναι απλώς να το βάλετε σε ένα γυάλινο βάζο γεμάτο με νερό και να το αφήσετε να βγει στον ήλιο. . Τα φρέσκα βότανα που θα προκύψουν μετά από λίγο μπορείτε να τα κόψετε και να τα προσθέσετε στα γεύματά σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να φυτέψετε τους σπόρους στο έδαφος. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να περιμένετε λίγο ακόμα.

7. Ραπανάκια

Υπάρχει επίσης το ραπανάκι στη λίστα με τα βρώσιμα φυτά που μπορείτε να καλλιεργήσετε. Τα ραπανάκια είναι ένα εξαιρετικό λαχανικό για καλλιέργεια στο περβάζι. Πρώτα πρέπει να μουλιάσετε τους σπόρους σε ζεστό νερό για δύο ημέρες. Στη συνέχεια θα πρέπει να τοποθετήσετε τους σπόρους σε μια γλάστρα ή κουτί όχι πιο βαθιά από 2 cm. Στη συνέχεια σκεπάζουμε με μεμβράνη. Ποτίστε το τακτικά και κρατήστε το χωρίς ρεύμα στην αρχή. Όταν εμφανιστούν οι βλαστοί, μπορείτε να περιμένετε λίγο και να χρησιμοποιήσετε το φυτό σας.

8. Μέντα

Μπορείτε εύκολα να καλλιεργήσετε μέντα από σπόρους. Αρκεί να σπείρουμε τους σπόρους σε βάθος 5 mm. Δεδομένου ότι η μέντα δεν αγαπά το βρεγμένο χώμα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού για άρδευση. Τα σπορόφυτα αρχίζουν να εμφανίζονται σε δύο εβδομάδες. Δύο εβδομάδες αργότερα, το μοναδικό άρωμα του φυτού μέντας θα τυλίξει το σπίτι σας. Υπάρχει μόνο ένα σημείο που πρέπει να δώσετε προσοχή εδώ. Το φυτό μέντας δεν του αρέσει ο ήλιος. Επομένως, θα πρέπει να φυλάσσεται στη σκιά.

9. Ανανάς

Εάν είστε υπομονετικός άνθρωπος, θα πρέπει να καλλιεργήσετε ανανάδες. Για αυτό θα χρειαστείτε μόνο την φυλλώδη κορυφή. Αφαιρέστε τα φύλλα από την κορυφή του ανανά, αλλά βεβαιωθείτε ότι οι ρίζες (μικρές κηλίδες στην επίπεδη βάση του στελέχους) είναι άθικτες. Στη συνέχεια, ξεφλουδίστε μερικά από τα κάτω φύλλα μέχρι να εκτεθούν μερικά εκατοστά από το στέλεχος. Φυτέψτε τον ανανά σας σε ζεστό, καλά στραγγιζόμενο χώμα και βεβαιωθείτε ότι όταν τον ποτίζετε, το νερό δεν λιμνάζει στον πάτο της γλάστρας. Το τακτικό πότισμα είναι απαραίτητο μόνο όταν το φυτό είναι ακόμα νέο. Μόλις το φυτό ανανά σας δυναμώσει, ποτίστε ελαφρά το χώμα μία φορά την εβδομάδα. Θα παρατηρήσετε ήδη ανάπτυξη τους πρώτους μήνες, αλλά μπορεί να χρειαστούν αρκετά χρόνια για να θερίσετε τη συγκομιδή.

Μπόνους: Εάν σας ενδιαφέρει η ιδέα της καλλιέργειας λαχανικών και φρούτων στο σπίτι, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο άρθρο μας με τίτλο «Οδηγός καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών για όσους αγαπούν το φυσικό στο σπίτι», όπου σας λέμε τι πρέπει να ξέρετε για αυτό το θέμα!🥦

Πηγή: 1

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button