ΑθλημαΕπιχειρηματική ζωήΠως να φτιάξειςτραπεζικόςχρηματοπιστωτικά ιδρύματα

Dyatlov Pass Disaster and Curiosities

Το 1959, 10 επαγγελματίες ορειβάτες οραματίζονται ένα ταξίδι που σχεδιάζουν να κάνουν για 2 εβδομάδες. Κατά τη μεταφορά στα Ουράλια Όρη, ο Yuri Yudin, ένας από τους ορειβάτες, αρρώστησε και έπρεπε να επιστρέψει. Οι άλλοι 9 ορειβάτες συνεχίζουν την πορεία τους. Όλα πάνε καλά και η ομάδα αρχίζει να κατευθύνεται προς το Όρος Otorten, αλλά λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας του, στρέφεται άθελά του προς το Kholat Syakhl. Kholat Syakhl σημαίνει βουνό του θανάτου στο Mansi. 9 επαγγελματίες ορειβάτες προσπάθησαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους κάτω από δύσκολες συνθήκες.

dyatlov2.png

Ακολουθεί η λίστα της ομάδας που έκανε το ταξίδι:

Igor Alekseevich Dyatlov
Zinaida Alekseevna Kolmogorova
Lyudmila Alexandrovna Dubinina
Alexander Sergeievich Kolevatov
Ρουστάμ Βλαντιμίροβιτς Σλόμποντιν
Γιούρι (Γκεόργκι) Αλεξέιεβιτς Κριβονισένκο
Γιούρι Νικολάγιεβιτς Ντοροσένκο
Nicolai Vladimirovic Thibeaux-Brignolles
Semyon (Alexander) Alexandrovich Zolotarev
Yuri Yefimovich Yudin (δεν μπορεί να ενταχθεί στην ομάδα λόγω ασθένειας)

Όταν η ομάδα ορειβατών ήρθε στην πόλη Vinzai, επρόκειτο να στείλει ένα τηλεγράφημα στο σύλλογό τους, αλλά ο Dyatlov, ο αρχηγός της ομάδας, λέει ότι υπάρχει πιθανότητα να στείλουν το τηλεγράφημα αργά λόγω των κλιματικών συνθηκών. Telegram που θα φτάσει στις 12 Φεβρουαρίου Λόγω της προειδοποίησης του Ντιάτλοφ όταν δεν έρχεσαι κανείς δεν ανησυχεί Ωστόσο, μετά από λίγες μέρες ξεκινούν οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης λόγω της επιμονής των οικογενειών της ομάδας. Από αυτό το σημείο και μετά αρχίζουν μυστηριώδη γεγονότα.

dyatlov3.png

Η σκηνή που αντίκρισε η ομάδα έρευνας και διάσωσης όταν ήρθαν οι ορειβάτες στον καταυλισμό ήταν αρκετά τρομακτική. Ο χώρος κατασκήνωσης ήταν ερειπωμένος, αλλά πιο ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες κάνουν το γεγονός αξιοσημείωτο. Το πρώτο πράγμα που τράβηξε την προσοχή στην έρευνα και τη διάσωση ήταν το σκίσιμο των σκηνών των ορειβατών από το εσωτερικό. Μέσα στη σκισμένη σκηνή, υπάρχουν πολλά αντικείμενα που ανήκουν κυρίως σε ορειβάτες. Υπάρχουν επίσης δύο ίχνη από τη σκηνή μέχρι το δάσος. Τα ίχνη εξαφανίζονται μετά από 500 μέτρα. Πρώτα Βρέθηκαν τα πτώματα των Γιούρι Κριβονισένκο και Γιούρι Νικολάγιεβιτς Ντοροσένκο. Τα πτώματα βρίσκονται κάτω από τους κέδρους. Και τα δύο πτώματα φορούν μόνο εσώρουχα και κάλτσες. Το αξιοσημείωτο ζήτημα εδώ ήταν ότι το δίδυμο προσπάθησε να κάψει βρεγμένα κλαδιά κέδρου αντί για ξερά κλαδιά ξύλου για να ανάψει φωτιά. Αυτό επίσης ομάδα αναζήτησης επικεντρώνεται στο γεγονός ότι και οι δύο ορειβάτες υπέφεραν από προσωρινή απώλεια όρασης.

dyatlov4.png

Οι διασώστες βρήκαν αργότερα άλλα τρία πτώματα μεταξύ των πρώτων σορών και του κάμπινγκ. Διαπιστώθηκε ότι τα πτώματα, τα οποία βρέθηκαν σε διαστήματα 150 μέτρων, ανήκαν στους Zinaida Alekseevna Kolmogorova, Igor Alekseievich Dyatlov και Rustem Vladimirovic Slobodin. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα τρία πτώματα πέθαναν ενώ προσπαθούσαν να επιστρέψουν αφού διέφυγαν από τον καταυλισμό. Η ομάδα έρευνας και διάσωσης χρειάστηκε 2 μήνες για να φτάσει στα πτώματα των υπόλοιπων τεσσάρων ορειβατών. 4 πτώματα βρέθηκαν 75 μέτρα από τον κέδρο. Αν και τα τέσσερα τελευταία άτομα ντύθηκαν καλύτερα από τους άλλους, είναι έκπληξη. Οι 4 ορειβάτες ντύθηκαν με περίεργο τρόπο πανικόβλητοι υπό την επήρεια του γεγονότος. Το γεγονός ότι ένα από τα πτώματα προσπάθησε να φορέσει παντελόνι αντί για παπούτσια, ενώ τα άλλα φορούσαν άλλα ρούχα και όχι δικά τους, αποκαλύπτει ότι οι ορειβάτες έπαθαν μεγάλο σοκ.

dyatlov5.png

Μετά την καταστροφή, η ομάδα έρευνας και διάσωσης έγραψε ότι η καταστροφή δεν μπορούσε να προκληθεί από άνθρωπο, αλλά από μια άγνωστη τυραννική δύναμη. Οι αυτοψίες που εξετάστηκαν μετά την καταστροφή δείχνουν επίσης ότι κανένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να προκαλέσει αυτή την καταστροφή. Μερικοί από τους ορειβάτες έχουν σπασμένα πλευρά, αλλά δεν υπάρχει τραυματισμός ή ουλή στο εξωτερικό του σώματός τους. Δεν είναι δυνατό για έναν άνθρωπο να το κάνει αυτό. Με λίγα λόγια, οι ορειβάτες δεν δέχθηκαν επίθεση από άλλους ανθρώπους. Επιπλέον, ορισμένα πτώματα είχαν λάκκους στα πρόσωπά τους. Η γλώσσα και τα μάτια της Zinaida Alekseevna Kolmogorova δεν είναι στη θέση τους. Παράλληλα, σε ορισμένα ρούχα βρέθηκε εξαιρετικά ραδιενεργό υλικό.

dyatlov6.png

Αν και όλα αυτά φέρνουν στο μυαλό παραφυσικά ζητήματα, η πιθανότητα δοκιμής ενός όπλου που παρήγαγε η Ρωσία σε ορειβάτες κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου είναι ένα άλλο θέμα που τους μπερδεύει. Το γεγονός ότι μια άλλη ομάδα που κάμπινγκ 50 χιλιόμετρα μακριά από τους κατασκηνωτές τις ίδιες ημερομηνίες είπε ότι είδαν πορτοκαλί φώτα στον ουρανό ενισχύει αυτή την πιθανότητα, αλλά το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν ίχνη στην περιοχή είναι ένα άλλο ερώτημα που προβληματίζει τα μυαλά. .

dyatlov7.png

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button