Τεχνολογία – Επιστήμη

GPU της σειράς NVIDIA GEFORCE 500M

Η NVIDIA ανακοίνωσε σήμερα τις μονάδες επεξεργασίας γραφικών φορητών υπολογιστών της σειράς GeForce® 500M (GPU) που έχουν σχεδιαστεί για να τροφοδοτούν φορητούς υπολογιστές με επεξεργαστές Intel Core (Sandy Bridge) επόμενης γενιάς.

Οι GPU της GeForce 500M αναμένεται να τροφοδοτήσουν μερικούς από τους καλύτερους φορητούς υπολογιστές του κλάδου το 2011. Οι GPU προσφέρουν κορυφαία απόδοση σε εφαρμογές πλούσιες σε πολυμέσα HD, 3D, Web και Gaming, καθώς και βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από την τεχνολογία NVIDIA Optimus™. Η τεχνολογία NVIDIA Optimus επιτρέπει την εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας τη GPU, ώστε να λειτουργεί μόνο όταν χρειάζεται.

Οι νέες GPU που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι:

  • Για χρήστες επιδόσεων: GeForce GT 540M, GeForce GT 550M και GeForce GT 555M με τετραπλάσια απόδοση από τα ενσωματωμένα γραφικά και διπλάσια απόδοση DirectX11 από τους ανταγωνιστές
  • Για βασικούς χρήστες: GeForce GT 520M και GeForce GT 525M, προσφέροντας υπερδιπλάσια απόδοση από τα ενσωματωμένα γραφικά

Μόνο οι GPU της NVIDIA υποστηρίζουν την τεχνολογία NVIDIA Optimus, η οποία επιτρέπει την εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας αυτόματα τη GPU, ώστε να λειτουργεί μόνο όταν χρειάζεται. Η τεχνολογία NVIDIA Optimus, που κυκλοφόρησε πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, έχει σχεδιαστεί τώρα από κορυφαίους κατασκευαστές OEM για χρήση σε πάνω από το 80% των φορητών υπολογιστών της σειράς 500M.

«Οι GPU Geforce GT 500M σε συνδυασμό με την τεχνολογία Optimus επέτρεψαν τους πιο ικανούς υπολογιστές που δημιουργήθηκαν ποτέ», δήλωσε ο Rene Haas, γενικός διευθυντής του τμήματος φορητών υπολογιστών της NVIDIA. “Ο συνδυασμός μιας εκπληκτικής GPU και μιας ισχυρής CPU προσφέρει βελτιστοποιημένη απόδοση φορητού υπολογιστή για τους χρήστες.”

Μόνο οι GPU NVIDIA GeForce 500M παρέχουν τις ακόλουθες δυνατότητες:

  • Υποστήριξη τεχνολογίας NVIDIA 3D Vision™ για εντυπωσιακά 3D περιβάλλοντα
  • Υποστήριξη DirectX 11 για τις πιο εντυπωσιακές εμπειρίες παιχνιδιού
  • Υποστήριξη μηχανής φυσικής PhysX™ για εμπειρία παιχνιδιού με ρεαλιστικά εφέ φυσικής
  • Υποστήριξη αρχιτεκτονικής CUDA™ για εφαρμογές υπολογιστών GPU γενικής χρήσης
  • Προγράμματα οδήγησης φορητών υπολογιστών NVIDIA Verde™ για συνέχεια συστήματος και βέλτιστη απόδοση
  • Υποστήριξη για το λογισμικό NVIDIA 3DTV Play™ για την παράδοση περιεχομένου 3D από τον υπολογιστή σας σε μια τηλεόραση 3D

Στη φετινή CES, οι Acer, Alienware, ASUS, Clevo, Dell, Fujitsu, Lenovo, Medion, MSI, Samsung, Sony, Toshiba και άλλοι ανακοίνωσαν τα συστήματά τους που βασίζονται σε GeForce 500M και αυτό το ζήτημα αφορά τις GeForce 500M GPU από κορυφαίους φορητούς υπολογιστές κατασκευαστές. αντιπροσωπεύει μόνο ένα μικρό μέρος των βραβείων σχεδιασμού που έχει λάβει. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις GPU της σειράς GeForce 500M, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.nvidia.com.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button