ΑθλημαΑλλαΑστρολογίαΓυναίκαΕπιχειρηματική ζωήΚινηματογράφοςΟικολογίαΠρακτικές πληροφορίεςΠως να φτιάξειςΣημειώσεις Πιστωτικού ΚινδύνουΤαξίδιΤεχνολογία – ΕπιστήμητραπεζικόςΦαγοπότιΦιλόζωοςφράσεις ονείρουχρηματοπιστωτικά ιδρύματαΨώνια

The Curious Case of the Fourpenny Coffin Shelter

Η έλλειψη στέγης, που είναι ένα κοινωνικοοικονομικό πρόβλημα, είναι η κατάσταση όπου τα άτομα δεν έχουν μόνιμο τόπο διαμονής. Οι δρόμοι, τα εγκαταλελειμμένα κτίρια, οι γέφυρες, τα πάρκα και οπουδήποτε στην πόλη μπορεί να είναι ένα καταφύγιο αστέγων. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περισσότεροι από εκατό εκατομμύρια άστεγοι σε όλο τον κόσμο σήμερα. Εκατοντάδες άστεγοι κάθε χρόνο. ασθένειες, έλλειψη υγιεινής, υποσιτισμός, έκθεση σε υπερβολικό κρύο ή ζεστό καιρό. Δυστυχώς, η έλλειψη στέγης, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της παγκόσμιας κοινωνίας, συνεχίζει να αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό. Υπό ποιες συνθήκες λοιπόν προέκυψε η έλλειψη στέγης; Πώς ήταν το πρώτο καταφύγιο για άστεγους; Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην παράξενη και θλιβερή ιστορία του πρώτου καταφυγίου αστέγων.

Αν σας ενδιαφέρει η ιστορία, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ για περισσότερο περιεχόμενο!🤩

Η Βιομηχανική Επανάσταση που έλαβε χώρα στην Αγγλία ήταν αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα σημεία καμπής στην παγκόσμια ιστορία. Έφερε όμως μαζί του και τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας.

Η κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική αλλαγή που προέκυψε με τη Βιομηχανική Επανάσταση επηρέασε βαθιά τη ζωή των ανθρώπων που ζούσαν τον 19ο αιώνα. Με την επιτάχυνση της μετανάστευσης από το χωριό στην πόλη. προέκυψαν προβλήματα όπως η φτώχεια, η ανεργία και η βία. Αυτές οι αλλαγές στην οικονομική και κοινωνική ζωή του 19ου αιώνα αποκάλυψαν σύντομα την κρίση των αστέγων. Η Αγγλία, η χώρα όπου έγινε η επανάσταση, αντιμετώπιζε μεγάλη κρίση. Για την επίλυση αυτής της κρίσης, δημιουργήθηκε ένας κοινωνικός και θρησκευτικός σχηματισμός με το όνομα της Χριστιανικής Ιεραποστολής. Το κίνημα είχε την εμφάνιση της Προτεσταντικής Εκκλησίας. Ωστόσο, εργάστηκε ανεξάρτητα από την εκκλησία. Αυτό το κίνημα, που ιδρύθηκε με το όνομα Στρατός της Σωτηρίας, ανέλαβε σημαντικά καθήκοντα για την επανένταξη μειονεκτούντων ομάδων που είχαν αποκλειστεί από την κοινωνική σφαίρα.

Πρώτο καταφύγιο αστέγων: The Fourpenny Coffin

Καταφύγιο

Ο Στρατός της Σωτηρίας είχε κατασκευάσει ένα από τα πρώτα καταφύγια στον κόσμο για να λύσει την κρίση των αστέγων. Αφού πλήρωσαν τέσσερα σεντς, οι άστεγοι σε αυτό το καταφύγιο είχαν την ευκαιρία να κοιμηθούν σε ένα ξύλινο κρεβάτι σε σχήμα φέρετρου καλυμμένο με λινέλαιο. Στην πραγματικότητα, ο Στρατός της Σωτηρίας ανέπτυξε κοινωνικές πολιτικές για τους άστεγους που το κράτος δεν έκανε. Ωστόσο, και εδώ υπήρχαν διακρίσεις. Διότι στον ίδιο χώρο θα μπορούσε να νοικιαστεί πραγματικό κρεβάτι πληρώνοντας υψηλότερη τιμή. Αυτά τα «φέρετρα» ήταν τα αγαπημένα κρεβάτια των αστέγων στο Λονδίνο του 19ου αιώνα, καθώς τα φέρετρα των τεσσάρων δεκάρων ήταν φθηνότερα. Ως αποτέλεσμα, χιλιάδες άστεγοι κοιμόντουσαν σε ένα μικρό φέρετρο κάθε βράδυ.

Η απαραίτητη διεύθυνση των κρύων νυχτών του χειμώνα: Ένα παγκάκι μιας δεκάρας!

Οι άστεγοι που δεν είχαν δεκάρα μπορούσαν να κάθονται σε ξύλινα παγκάκια για μια δεκάρα τις κρύες νύχτες. Δεν επιτρεπόταν ο κόσμος να κοιμάται σε αυτά τα παγκάκια. Επειδή οι εργάτες του καταφυγίου είχαν καθήκον να κρατούν ξύπνιους τους κοιμισμένους άστεγους.

Οι άστεγοι που ήθελαν να κοιμηθούν μπορούσαν να πληρώσουν μια δεκάρα παραπάνω και να κοιμηθούν σε τεντωμένο σκοινί.

Καταφύγιο

Οι εργαζόμενοι στα καταφύγια συνήθιζαν να δένουν σχοινιά ανάμεσα στα παγκάκια τη νύχτα. Πληρώνοντας δύο σεντς, οι άστεγοι μπορούσαν να κοιμηθούν αγκαλιάζοντας αυτά τα σχοινιά. Ο ύπνος σε ένα σχοινί ήταν πολύ καλύτερος από το να ξενυχτάς στον πάγκο. Όμως ο τρόπος που ξυπνούσαν οι άστεγοι ήταν λυπηρός. Οι φύλακες των αποθηκών άρχιζαν να κόβουν αυτά τα σχοινιά κάθε πρωί στις πέντε η ώρα. Έτσι οι άστεγοι θα ξυπνούσαν με ένα δυνατό κρότο!

Το τέλος των τεσσάρων δεκάρων φέρετρων: Η κατανόηση του κράτους πρόνοιας στην Αγγλία

Καταφύγιο

Αν και τα κρεβάτια φέρετρων των τεσσάρων δεκάρων μπορεί να φαίνονται ανεπαρκή με τα σημερινά πρότυπα, έσωσαν τις ζωές πολλών αστέγων τον 19ο αιώνα. Τα πρώτα καταφύγια έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διάσωση της ζωής των αστέγων, ειδικά τα κρύα βράδια του χειμώνα. Ωστόσο, τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που προκάλεσε η Βιομηχανική Επανάσταση άρχισαν να μπαίνουν στην ατζέντα της Βουλής μετά από λίγο. Ήταν πλέον καθήκον του κράτους να βοηθήσει τους άστεγους και τους φτωχούς. Αφού η Βρετανία άρχισε να προϋπολογίζει τους άστεγους, ο Στρατός της Σωτηρίας άρχισε να κλείνει αυτά τα καταφύγια.

Ο Στρατός της Σωτηρίας, που υπάρχει ακόμα και σήμερα, έχει μετατραπεί σε ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Καταφύγιο

Σήμερα, ο Στρατός της Σωτηρίας αριθμεί 1.700.000 μέλη. Κάθε ένα από αυτά τα μέλη θεωρείται στρατιώτης. Ο Στρατός της Σωτηρίας τονίζει ότι κάθε στρατιώτης του μάχεται ενάντια στο κακό. Γι’ αυτό κάθε μέλος της εκκλησίας υπογράφει μια δήλωση πίστης πριν ενταχθεί στην εκκλησία. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί περίπου 14.000 εκκλησίες, 500 καταφύγια αστέγων, 250 οικίες παιδιών και 160 κατοικίες για ηλικιωμένους. Ταυτόχρονα, υπάρχουν 30 νοσοκομεία και σχεδόν 80 προγράμματα αποκατάστασης από καταστροφές.

Πηγή: 1 2

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button